USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.70
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку під час форуму обговорили проблеми внутрішньо переміщених осіб

7 Квітня 2023 18:59
Повномасштабна збройна агресія проти України зумовила тотальне переміщення населення із зон бойових дій в інші регіони країни. Тому потреба у підвищенні соціальної згуртованості ВПО на нових територіях лише росте. Люди мусять об’єднуватися, щоб комфортніше почуватися та спокійніше переживати непрості часи.

Відтак сьогодні у конференц-залі Волинської торгово-промислової палати відбувся форум під назвою «Інтеграція переселенців на Волині: проблеми, рішення та роль Ради ВПО», інформують у міськраді.

Участь у заході взяли заступник Луцького міського голови Ірина Чебелюк, заступник голови обласної ради Григорій Пустовіт, представники бізнесу, закладів освіти, громадських організацій.

Під час заходу, зокрема, обговорили можливість створення координаційної платформи задля посилення партнерства та співробітництва між внутрішньо переміщеними особами та органами влади. Акцентували, які перепони можуть виникнути при цьому, шукали шляхи їхнього вирішення. За словами Ірини Чебелюк, нині влада докладає чимало зусиль задля полегшення життя тим, хто обрав Луцьку громаду своїм тимчасовим домом.

«Луцький муніципалітет усвідомлює усю складність проблеми, яка випала на його долю. Адже ми несемо відповідальність за тисячі осіб. Люди втікали від війни і сподівалися на толерантність, співчуття, допомогу. І вони їх отримали: у нас запрацювали волонтерські штаби, психологічні центри, приїжджі забезпечувалися одягом, харчами, кому було потрібно – ми підшуковували житло. Та головне, про що варто говорити, ми подарували їм хоча відносну, але безпеку», – зауважила заступник Луцького міського голови.

Також під час форуму було заслухано й інші доповіді. Вони стосувалися взаємодії ВПО та інститутів громадянського суспільства, самоорганізації ВПО, соціального підприємництва тощо. Як результат – було прийнято резолюцію до органів влади. Це вісім пунктів, що стосуються соціальної адаптації внутрішньо переміщених осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus