USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Молодь України відкрила для себе Луцьк

25 Вересня 2014 11:48
Всеукраїнський проект «Твоя країна» відбувся 20-22 вересня у Луцьку. Він передбачав кількаденні поїздки з насиченою програмою до обраного учасниками міста України.

Проект покликаний об’єднати молодь України, зруйнувати певні стереотипи, які існують в різних регіонах нашої держави. Організатори забезпечували проживання, частково харчування та цікаву програму. Учасники лише заповнювали форму (у відповідній групі в соціальній мережі «ВКонтакті») та купували квитки.

До Луцька приїхали молоді люди з Донецька, Запоріжжя, Києва, Івано-Франківська, Чернівців, Черкас, Умані, приєднався також студент, переселенець з Криму, який зараз навчається у СНУ ім. Лесі Українки.

Організатори «Твоєї країни» в Луцьку, місцевий осередок «ФРІ», вирішили поєднати приємні моменти із корисними, тому провели ФРІ-школу, на якій місцева журналістка, громадська діячка Марія Доманська провела тренінг про громадську діяльність, розповіла, як молодь може брати участь у державних процесах. Луцький ФРІшник Олег Кулінка поділився власним досвідом подорожування та участі у такій всесвітній програмі, яка дозволяє економити під час подорожей, як каучсерфінг.

«Для того, щоб учасники відчули настрій Волині, ми організували невелику екскурсію штабом місцевої Самооборони. Ми хотіли, щоб гості побачили, як волиняни допомагають армії та як готові боротись із загрозою. Марія Доманська показала, як активісти власноруч виготовляють бронежилети, які учасники навіть змогли поміряти», - розповідає голова Луцького осередку «ФРІ» Юлія Ютовець.

Хоча погода не зовсім сприяла екскурсіям, але гості змогли помилуватися краєвидами із найвищих веж Луцького замку, прогулятися вулицями Старого міста, з захопленням розглядали химерні скульптури біля Будинку архітектора та із здивуванням слухали історію про розстріл у 1941 році в’язнів Луцької тюрми.

На прощання учасники отримали подяки від організаторів та обіцяли обов’язково повернутись: «Чудова компанія веселих людей з різних куточків України, романтичні прогулянки під Луцьким дощем, смачні волинськи деруни, можливість приміряти бронежилети та поспілкуватися з луцькими активістами, що ще треба для найкращих у світі вихідних? Дякую, «Твоя країно», що запросили в Луцьк, ми обов’язково повернемось сюди ще!», – сказали вони.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus