USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Музейники Луцька започаткували експеримент

27 Квітня 2014 14:00
Волинський краєзнавчий музей та музей історії Луцького братства запрошує волинян до участі у новому проекті «Музей – громаді».

Кожен охочий зможе прийти на зустрічі, обговорити і навіть подискутувати із краєзнавцями та археологами про історію та речі, що ілюструють минуле Волині, інформує Волинська ОДТРК.

Проект «Музей – громаді» передбачає, що експонати, які, зазвичай, лежать під склом, можна брати до рук. На першому заході проекту музейники представили тему «Волинська еліта в Литовську добу: здобутки і втрати». Вибір цієї теми – не випадковий. Цього року минає 585 років з часу Луцького з’їзду монархів. Суспільний устрій, правителі, гроші Волині, торгівля і побут у 14-16 столітті – це обговорювали під час першого заходу проекту «Музей – громаді». А динарії Вітовта і Любарта усі охочі змогли потримати у руках.

Організатори представили також скарб Празькі гроші – 29 монет, знайдений у селі Полонка, поблизу Луцька. Ця торгова пломба-медальйон, знайдена поблизу села Крупа, - свідчить про розвиток торговельних зв’язків на території Волині у Великому князівстві Литовському. Організатори проекту «Музей-громаді» пішли на певний експеримент. А чи популярною стане така форма відвідування музею і пізнання історії рідного краю – значною мірою залежить від лучан і гостей міста. Організатори готові прислухатися до пропозицій учасників проекту, щоб їхні заходи були максимально цікавими й пізнавальним.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP 27 Квітня 2014 20:44
Було б добре, якби називали тих, хто ініціював такі цікаві проекти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus