USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Музичний глобус на луцькій сцені: закриття фестивалю Jazz Bez 2016

12 Грудня 2016 08:47
Джазовий музичний глобус створили у Луцьку джазмени з різних континентів: один з найгучніших джазових фестивалів України, «JazzBez 2016», закрили у Луцьку виступами колективів з Люксембургу та Польщі.

Закрили 16-ий міжнародний джазовий фестиваль «Jazz Bez 2016» у Луцьку 11 грудня.

Впродовж трьох днів фестивалю на луцькій сцені утворився справжній «музичний глобус». Так, джазували представники Польщі, України, Німеччини, Канади, Бельгії, Японії, Італії, Куби, Молдови та Норвегії у складі різноманітних музичних проектів.

Колектив з Люксембургу «Pol Belardi's Force» виступив першим. Як розповів лідер гурту, люксембурзький джазовий бас-гітарист, вібрафоніст та композитор Поль Беларді, музиканти вперше відвідують Україну і цього вечора презентують новий репертуар, який вже записаний, але досі не виданий на компакт-диску, тобто, ексклюзивні композиції. У музичних творах гурту йшлося про творення всесвіту та еволюцію планети.


Музика окремих творів символізувала великий вибух та створення планети, інших – планктон та перші форми життя. Наприклад, малодослідженим створінням, які живуть у глибинах океану присвятили композицію про таємне життя глибоководних створінь. Пролунала і композиція «Сніг», присвячена льодовиковому періоду, а перемозі природи над холодом – пісня «Холодна ніч під час довгого літа». Наступні пісні були присвячені динозаврам та природному відбору. Ритмічні композиції гурту «Pol Belardi's Force» викликали тривалі овації луцької публіки, а у перерві між виступами знайшлося чимало охочих зробити світлину на пам'ять з музикантами колективу.

«Ми любимо вас», - звернувся до глядачів українською лідер гурту.


Нагадаємо, під час фестивалю тривала соціально-благодійна акція «Подаруй Різдво», у рамках якої працювала благодійна фотозона та відбувався продаж виробів хендмейд.

Завершив триденний багатонаціональний джазовий марафон, що відбувався у Луцьку, колектив з Польщі «Karasiewicz Power Set». Музикантів гурту об’єднує робота з театром та кіно. Колектив утворився приблизно п’ять років тому внаслідок багатьох нічних розмов лідера Рафала Карасевіча (клавішні) і гітариста Томаша Пацановскі. До складу гурту входять досвідчені студійні та естрадні музиканти, які не бояться досліджувати музику та імпровізувати.


Стилістика гурту коливається навколо електричного джазу, завуальованого фанком, блюзом і танцювальними елементами. Кожен їхній концерт є викидом надзвичайно позитивної енергії, для якої, втім, не бракує і задуми, і романтизму. Про свої концерти музиканти розповідають, як про подорож у непередбачувані реальності, з постійними несподіваними зустрічами із самими собою.

Лідер гурту Рафал Карасевіч розповів, що у Луцьку колектив виступає вперше, а українську публіку назвав найкращою у світі. Під час виступу виконували музичний матеріал з дебютного альбому, який гості фестивалі могли одразу ж придбати. Оскільки композиції гурту були не лише меланхолійними та ліричними, а й танцювальними, Рафал Карасевіч закликав публіку не соромитися та танцювати у залі. Один з вторів присвятили усім присутнім жінкам.

Наприкінці виступу спільно виконати блюз запросили на сцену консула Республіки Польща у Луцьку Кшиштофа Савіцкі. Завершили третій день фестивалю у Луцьку джем-сейшном, для якого на сцену повернулися джазмени гурту «Pol Belardi's Force».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus