USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Ікона, намальована волинськими дітьми, оберігатиме бійців у зоні АТО

14 Жовтня 2016 20:27
Ікону «Покров Божої Матері», яку для вояків АТО намалювали діти, освятили на Волині.

21 вересня, в день свята Різдва Пресвятої Богородиці, у Будинку дитячої творчості стартувала благодійна мистецька акція “Під Покровом Божої Матері”, організаторами якої виступили священики Рожищенського благочиння УПЦ, громадський рух «Мистецький форпост», Рожищенський Будинок дитячої творчості та Районна бібліотека для дітей. Мета акції дещо незвична і досить оригінальна: під керівництвом знаного рожищенського художника Віталія Шевченка юні художники задумали написати ікону «Покров Божої Матері», яку передадуть учасникам АТО на Схід.

Творчий процес тривав з 21 вересня по 14 жовтня. Як і годиться, перед початком такої відповідальної справи щиро помолилися, попросивши у Всевишнього благословення.

І перші несміливі мазки фарби лягли на біле полотно. У перший день акції до доброї справи долучилися не тільки обдаровані діти, але й міський голова В’ячеслав Поліщук, священники Рожищенського благочиння на чолі з протоієреєм Петром Іваничком, волонтери та просто небайдужі рожищани.

За ці три тижні поряд з таїнством написання ікони рожищенські дітлахи взялися і за створення інших подарунків своїм героям-захисникам. Зокрема, робили ляльки-мотанки, магнітики у національних кольорах, малювали малюнки і підписували вітальні листівки з словами вдячності за чисте небо над головою та побажаннями швидкої перемоги.

А в День захисника України та свято Покрови Пресвятої Богородиці зібралися знову гуртом у районній дитячій бібліотеці, аби освятити написану ікону і передати бійцям на передову.

Лик Богородиці, створеної дітьми та їхнім талановитим наставником Віталієм Шевченком, ніби світився добром, а очі пильно вдивлялися у душу кожного.

Згідно з християнською традицією ікону освятили і разом помолилися за швидке закінчення війни. Зі сльзами на очах приймали дитячі подарунки присутні учасники АТО, які невдовзі знову відправляться на передову. А отець Петро Іваничко наголосив, що Ікона, написана дитячими руками, зі щирими думками та чистими серцями, безумовно стане могутнім захистом для українських вояків. А після перемоги повернеться в один із волинських храмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олександр Показати IP 15 Жовтня 2016 08:17
Молодці діти!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus