USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.00
  • PLN 9.76 9.95

На Волині відбувся фестиваль «Поліська регата». ОНОВЛЕНО

7 Липня 2015 08:00
Міжнародний фестиваль екстремального водного туризму “Поліська регата” відбувся на Волині.

Проходить він територією Національного природного парку “Прип'ять – Стохід”, проте у тій його частині, яка не є заповідною. Це – зона так званої регульованої рекреації, і вона також подивує любителів екстремального водного туризму багатьма відкриттями.

Про це повідомляє «День».

Фестиваль відбувається у Любешівському районі, і починався у 1999 році зі змагань “Стохід-дербі” руслом річки Стохід. Вона абсолютно виправдовує свою назву, бо без досвідченого провідника або великого досвіду екстремального водного туризму цю волинську річку зі справді стома “рукавами”-поворотами так легко не подолаєш. У нинішніх змаганнях на байдарках взяли участь екстремали з Волині, Львівщини, Білорусі та Польщі.

Одним з активних учасників змагань є Микола Ясюк, сільський голова з Троянівки, що у Маневицькому районі. Стохід тече недалеко і від Троянівки, проте управляти байдаркою “плаваючий” нині сільський голова навчився саме на змаганнях “Стохід-дербі” у Любешові. На цьогорічній “Поліській регаті” разом з вчителем фізкультури із села Черськ Іваном Кусиком вибороли срібло.

У місцевій троянівській школі Ясюк веде гурток “Водний туризм”, нині розробляє маршрут на байдарках Стоходом. Вважає, що змагання з екстремального водного туризму дуже потрібні, бо це адреналін, пригоди, здоровий спосіб життя, і плавати річками все одно будуть. Тому важливо, аби робили це організовано, щоб не допускати засмічення природи.

Василь Корець з Національному природному парку “Прип'ять – Стохід” працює фахівцем з рекреації та туризму. Каже, що вже у цьому році було кілька груп екстремалів з України та Польщі, які проходили на моторних човнах та байдарках річки Стохід і Прип'ять по частині території парку. Це й певного роду заробіток не лише для Національного парку, а й для місцевих мешканців, які селять туристів, годують їх, здають в оренду човни.

Офіційні результати регати оприлюднили в групі Поліська регата 2015 у соцмережі.



Також фото розмістила Вконтакте Діана Шпак з Луцька . "Купа емоцій, захоплюючі дух краєвиди, спека, гедзі та 46 км по Стоходу-Прип'яті наввипередки", - написала вона.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Турист Показати IP 8 Липня 2015 23:34
Очень классно. Но это просто водный туризм на байдарках. Не экстримальный. Экстримальный - это когда с порогами разной категории сложности, например Черемош весенний. Но в общем здорово и полезно для здоровья.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus