USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На Волині «Камасутру» продають на одному стелажі з книгами для дітей

10 Лютого 2011 16:42
На Волині вільно продають книги авторів, заборонені Національною експертною комісією з питань захисту суспільної моралі.
Про це повідомив заступник прокурора Волинської області Володимир Троц 10 лютого під час міжвідомчої наради у прокуратурі, - повідомили у прес-службі прокуратури.
Зокрема, Троц зазначив, що Володимир-Волинська міжрайонна прокуратура виявила факти вільної реалізації друкованого видання Адольфа Гітлера «Моя боротьба», яке Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі віднесла до заборонених в обігу як продукцію, що пропагує ідеологію фашизму.
Періодично заборонені книги є у продажу і в Луцьку, стверджує заступник прокурора, що свідчить, на його думку, про те, що контроль з цього питання в області не здійснюється.
Продукція сексуального та еротичного характеру, каже він, розповсюджується на вуличних лотках, у кіосках продажу періодичної преси.
«Під час перевірки торгових кіосків у місті Горохів встановлено реалізацію журналів та газети еротичного характеру, що розміщувались у вікнах торгового приміщення для загального огляду, - розповідає Троц. - Крім того, вказана продукція реалізовувалась без позитивного висновку Національної експертної комісії з питань захисту суспільної моралі та без наявності повідомлення «продукція сексуального характеру, продаж неповнолітнім заборонено».
А в магазинах селища Ратне книги «Камасутра 21 століття», за словами правоохоронця, знаходились на одному стелажі з іншою літературою, в тому числі дитячою.
У зв’язку з цим діяльність з боку управління культури та туризму облдержадміністрації у цьому напрямку Троц назвав недостатньою.
«Управління фактично усунулося від проведення роботи по виявленню розповсюдження творів, що пропагують жорстокість, насильство, порнографію», - резюмував він.
Крім того, відділ комунікацій зі ЗМІ, інформаційної діяльності та книговидавничої справи головного управління внутрішньої політики та зв’язків з громадськістю облдержадміністрації, зазначив заступник прокурора, не володіє інформацією про книги, що визнані Національною експертною комісією з питань захисту суспільною моралі як такі, що пропагують насильство та жорстокість.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Scouce Показати IP 10 Лютого 2011 17:50
та то певно якась дичтяча))
Ладомир Показати IP 10 Лютого 2011 18:37
Мда! За союза такого не було! Нічо. Зате "незалежні". Чекаєм що далі буде.
СССР Показати IP 11 Лютого 2011 09:09
Хочеться в Союз, тоді Вам в Росію!
Ладомир до СССР Показати IP 11 Лютого 2011 10:11
Хочеться, а що? За союза Україну не рахували як країну на політичній карті. А зараз не рахують на економічній. Простий розклад. 70 років з Росією були. Не саме гірше що було. Сьогодняшня ситуація нагадує відносини чоловіка і жінку. Розвелись і Україна залишилась ні з чим. Без економіки (грошей) без зв’язків, без керівника (одні тряпки), зате у вишиванці з голою сракою (шоб когось зняти)... можливо якись піндос зніме та покормить :) А так всі мають у всі дирки (ніколи не забуду історю про пісаючого хлопчика, коли на нього вишиванку вділи). Так це одна із позицій, яка має право на існування. Можливо потрібно було тільки у культурному сенсі роз’єднуватись, але який сенс. Ніхто тоді не тикав пальцем хто ти, чи білорус, чи казах, чи росіянин. Вишиванок також ніхто не заброняв (Хрущов ходив у вишиванці, до речі Хрущов українець був). А щодо теми повідомлення, то суспільна мораль була однозначно на вищій планці ніж зараз як у них (Росія) так і в нас. Можливо хто пам’ятає фільм Брат, як таксист сказав: "продали свою страну чтобы тусуватся красиво". ПРОДАЛИ тоді. ПРОДАЄМ зараз!
Сергій Показати IP 11 Лютого 2011 09:42
бред

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus