USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

На Волині назвали претендентів на іменні мистецькі премії

16 Липня 2010 18:14
Комітет з присудження обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва 16 липня оприлюднив список учасників другого туру конкурсу на здобуття обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва 2010 року.

Про це повідомила прес-служба ОДА.

На перемогу у номінації імені Агатангела Кримського претендують письменник і журналіст Святослав Бородулін, письменник Ігор Ольшевський та заслужений діяч мистецтв Ірина Хмілевська.

Бородуліна можуть нагородити за «багаторічну літературну працю, висвітлення історичної правди засобами художнього слова, внесок у виховання свідомих громадян Української держави».
Ігоря Ольшевського - за збірку поезій «Зодіакальне світло», есе «Григорій Сковорода: Місія Посланця» (2008) та книжку прози «Хованки в житі» (2009).
Ірину Хмілевську - за «вагому художню, наукову, просвітницьку діяльність, пов’язану із збереженням автентичного фольклору Волині».
Претендентів на номінацію імені Йова Кондзелевича два. Перший - авторський колектив у складі скульптора Олега Байдукова, художника-дизайнера Степана Кузьмича та архітектора Владислава Ващука. Їх можуть нагородити за пам’ятник члену проводу ОУН - УПА Степану Мазурцю у селі Прилуцьке Ківерцівського району, поставлений у 2007 році.
Ще один претендент на премію Кондзелевича – майстер народного мистецтва Тамара Домбровська, яка може удостоїтися цього звання «за вагомий особистий внесок у збереження та розвиток традицій української народної вишивки, виховання молоді на зразках народного мистецтва».

У номінації імені Миколи Куделі змагатимуться дослідник історії Олексій Добко - за особистий внесок у національно-духовний розвиток України та Волині, висвітлення історичної правди у книзі «Три тополі» написані й у 2005 році, директор Камінь-Каширського районного краєзнавчого музею Наталія Пась - «за багаторічну подвижницьку працю, значний особистий внесок у розвиток музейної справи Камінь-Каширщини, збереження та популяризацію пам’яток історико-культурної спадщини» та драматург Микола Кузьо - «за дослідження і відтворення подій голодомору у п’єсі «Прости і помилуй» та показ її в багатьох містах України протягом 2007-2008 років.
На номінацію імені Ігоря Стравінського – двоє претендентів. Це – директор Волинського державного училища культури і мистецтв імені Стравінського, заслужений працівник культури України Василь Панасюк, якого можуть нагородити «за вагому організаційно-концерту та просвітницьку діяльність, спрямовану на популяризацію творчості Стравінського».
А також директор Устилузької дитячої школи мистецтв Володимир-Волинського району Володимир Терещук – «за активну популяризацію життя і творчості Ігоря Стравінського, вагомий внесок у проведення фестивалю «Стравінський та Україна».

У двох інших номінаціях – по одному претенденту. Відтак очевидно, що у номінації імені Степана Кривенького переможе Народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Терниця» Ківерцівського районного будинку культури.
А премією Олександра Цинкаловського нагородять дослідника в галузі археології та волинезнавства, кандидата історичних наук, доцента Волинського національного університету імені Лесі Українки Григорія Охріменка – «за вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію історії та культури рідного краю».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Цинік Показати IP 17 Липня 2010 08:54
Вах, які відомі, гучні, популярні імена!!! (цікаво, а тут тоже відкати є?). Хто знає, скільки з цими ужасними преміями бабла дають?
Циніку Показати IP 17 Липня 2010 16:53
Судячи з Вашого коменту Ви не дуже близькі до культури і про цих людей вперше щойно прочитали. Написали аби хоч щось сказати?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus