USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

На вулиці Шопена у Луцьку відзначили ювілей композитора

18 Травня 2010 10:32
Музична година, присвячена 200-тій річниці від дня народження великого польського композитора Фредеріка Шопена, відбулась 17 травня у Волинському краєзнавчому музеї.

Захід спільно організували музейні працівники та викладачі Луцької музичної школи №1, яка віднедавна стала носити ім’я всесвітньо відомого польського композитора.

Актова зала музею, який, до речі, знаходиться на вулиці Шопена, була заповнена юними любителями творчості видатного музиканта та музейними працівниками. Учні різного віку, від першокласників до випускників, виконували його вокальні твори польською мовою та музичні прелюдії.

Вихованка музичної школи Тетянка Горбунова сказала, що Шопен – один з її найулюбленіших композиторів. «Мені б дуже хотілось, аби більше моїх ровесників цікавились не тільки сучасною, а й класичною музикою».

Довідково:

Фредерік Шопен – польський композитор і піаніст-віртуоз, народився у 1810 році. Автор багаточисленних творів для фортепіано. Найвідоміший представник польського музичного мистецтва. По-новому тлумачив багато жанрів: відродив на романтичній основі прелюдію, створив фортепіанну баладу, опоетизував і драматизував танці – мазурку, полонез, вальс; перетворив скерцо на самостійний твір. Збагатив гармонію і фортепіанну фактуру; поєднував класичну форми з мелодійним багатством і фантазією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анжелла Показати IP 24 Травня 2010 01:19
Було б чудово, якби цей захід відвідав волинський композитор, що прославився за кордоном - D. Artis UK, який доречі у своїх творах використовував творчість Шопена та інших класиків.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus