USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Після вихідних з парків Луцька вивозять тонни сміття

11 Квітня 2017 08:00
Інфраструктура парків перестала відповідати потребам лучан. Відтак, люди часто влаштовують пікніки у місцях, не облаштованих смітниками. Як наслідок, через низький рівень культури окремих містян комунальники щовихідних вивозять із місць відпочинку тонни сміття.

Нагадаємо, 1-го квітня у Луцьку було генеральне прибирання. Представники влади, громадські активісти, журналісти і просто небайдужі люди – всі вони прибирали місто у кількох локаціях. Долучилися до прибирання й релігійні громади. Втім, вже наступного дня окремі місця знову були всипані сміттям.

Із цього приводу керівник КП «Парки та сквери міста Луцька» Анатолій Трикуш розповідає, що після кожних вихідних двірники вимітають в зелених зонах тонни сміття.

«Загалом, у нас згідно з штатним розписом передбачено два двірники в Центральному парку імені Лесі Українки, один - у парку імені 900-річчя Луцька, по одному працює в парку Конякіна-Гордіюк та в Дубках, в районі ДПЗ. Буває таке, що після вихідних 5 тонн сміття вивозимо», - каже посадовець.
Та чистішими парки не стають. Часто люди відпочивають там, де поряд немає смітників - відтак, на місці відпочинку знову залишається сміття.

Зі слів лучан, облаштовані місця для відпочинку у парках, як правило, - це бари та кафе.
«У нас немає належно облаштованих місць для відпочинку, так щоб з дітьми десь на лавочку сісти, щоб просто малеча соку попила, погралася на природі. Те, що є - все комерційне. Також потрібно, щоб у людей була внутрішня культура. Окрім цього, в нас є поліція, яка повинна штрафувати за те, що розкидають сміття, адміністративний кодекс ще ніхто не відміняв. Ми часто їздимо в Рівне, а там є альтанки, де можна посидіти, поряд - смітники, люди відпочивають і не смітять. А в нас навіть звичайних лавок не так багато, де б можна було сісти у гарну погоду та поспілкуватися», - розповідають відпочиваючі в парку.
Тому, перш, ніж кинути обабіч папірець варто пам'ятати, що, в першу чергу, чисто не там де прибирають, а там де не смітять.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанин Показати IP 11 Квітня 2017 09:01
звичайно прикро бачити гори сміття в парку,але мабуть в цьому не винні люди,які з своїми родинами у вихідні дні прийшли в парк.Вже хочеться поніжитись на сонці,поспілкуватись,зїсти гарячий шашлик.Повні урни сміття це наслідок несвоєчасного прибирання.Набрали в штат прибиральників пенсіонерів,та й зарплатню платять мізерну.Хто скажіть за такі гроші буде на совість працювати?
ось Показати IP 11 Квітня 2017 09:48
Для початку треба більші і більше смітників. Бо те що є це мензурки для недопалків які вічно переповнені.
це ще й досі Показати IP 11 Квітня 2017 11:12
відрижка від господарника і Яковлєва, який зараз лиже дупу Гунчику
ввв Показати IP 11 Квітня 2017 22:51
ульо люди... які двірники і смітники....почніть із себе... ви в зоопарк на машинах їздите..
Лучанин Показати IP 12 Квітня 2017 09:01
Звичайно недобре з форсом їхати прямісінько під зоопарк,але що робити коли дітей багато всім неможливо дати раду.Повинні бути виділенні місця для парковок.В спеціально відведених місцях зберігати сміття.І я знаючи де вони знаходяться не викинув би відходи куди попало.Парк не тільки щоб там кайфувати,дивлячись на дерева, кущі ,білочок,але щоб з родиною ,з друзями щось перекусити.Нам не на стільки багато платять, щоб кожна сімя могла собі дозволити посидіти в кафе.А кожен з нас також в душі мріє про шашличок на природі.
В до Лучанин Показати IP 12 Квітня 2017 13:08
тих кафе драконівськи ціни, а асортимент г.... Смітників потрібно набагато більше, лавочок і альтанок теж. От і зайнялась би міська рада цим, замісь того щоб відкривати в парку все нові і нові забігайлівки. Де та муніципальна поліція про яку всі чули, а ніхто не бачив? Чому не патрулюють парк і не вживають заходів до тих, хто веде себе по б*длячому - бухає до свинства, плюється на асфальт, розкидає недопалки і сміття де попало, заважає іншим? В громадському місці хочеться почувати себе в безпеці, як в цивілізованій країні,а не коли причепиться якесь п"яне дурне чмо, то на допому сподіватись нема звідки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus