USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нокаут по-волинськи: Що спільного у Галини Конах і Кличка?

28 Серпня 2014 19:00
Лучанка Галина Конах здобула перемогу на фестивалі «Canzoni dal Mondo», що відбувся в італійському місті Равелло з 11 по 13 серпня. Після повернення співачка поділилася своїми враженнями. До вашої уваги – інтерв’ю з пані Галиною.

- Пані Галино, у вас за спиною чималий фестивальний досвід. Які враження залишив у вас «Canzoni dal Mondo»?

- Фестиваль відбувся в хорошій атмосфері, в красивому амфітеатрі, в місті Равелло. Розкішна сцена, все гарно продумано, але в Україні завжди роблять краще.

- Краще в плані організації?

- Ми на фоні італійців – німці у плані точності. Вони не переймаються нюансами. Наприклад, о 21:00 розпочинається прямий ефір. На годиннику 21:15 – ніхто не переймається. На каналі чорна пляма і заставка «Кальцоні дель Мондо». У день фестивалю нас втомили екскурсії, від яких ми не могли відмовитися, адже відстань від готелю до концертного майданчика є настільки великою… А в Равелло прості смертні італійці не їздять. Там відпочивають шейхи, зірки. І щоб замовити таксі, потрібно близько 200 Євро. Це за умови, якщо ти знаєш людину, яка туди поїде, бо це серпантинові дороги. Але сам рівень фестивалю був надзвичайно хороший.

- Пані Галино, скільки було учасників. Ваша перемога стала першою для України на цьому фестивалі?

- Україна на цьому фестивалі перемогла вперше. Після конфлікту з організаторами, у мене склалося враження, що там родинний бізнес і своя фестивальна каста. Переможці, в основному 80% – їхні вихованці, яких вони розкручують, везуть на Євробачення, Слов’янський базар. А щодо кількості учасників – то на початку року я подавала свій аудіозапис та відеоролик. Серед сили-силенної заявок вони обирають тих, хто буде їм найцікавіший. У фіналі змагаються не більше 10-11 учасників. За перемогу цього року боролися представники України, Італії, Білорусі, Болгарії, Румунії, Молдови, Казахстану, Литви, Росії. Фіналісти співають оригінальну авторську пісню.

Я виконувала «Я разом з вами», а у другому турі – світовий шлягер, пісню «Suus». Своїми конкурентами я бачила представників Молдови, Казахстану та цьогорічну представницю від Литви на Євробаченні – Вілію Матачюнайте. Конкурс транслювався в прямому ефірі і мене розчарував вибір журі 5-ти конкурсантів у суперфіналі. Коли я на екрані не побачила представника Молдови Євгенія, який був переможцем різноманітних конкурсів, щиро здивувалася.

Під час церемонії нагородження я отримала спеціальний приз від преси. Спеціальний приз отримали також представники Казахстану. Два кубки, «бронзу» поділили між собою представниці Росії та Литви. Друге місце дали представниці Молдови. Для мене це стало шоком. Я була розчарована вибором журі, не готова до такого розвитку подій і зал освистав таке рішення. Тут Вілія починає мене пхати вперед і російською говорить мені: «Галю, виходь, ти перемогла». Це було щире здивування. Організатори коментували, що такої щирості ще не бачили. Це було приємно – пісня на біс, привітання.

Після нагородження до мене підійшов музичний критик, який мене знає давно і сказав, що вихованці, коли бачать моє прізвище в списку, не хочуть їхати. Жартома він назвав мене «вокальним українським Кличком». Іноді конкурсанти не мають фестивальної витримки. Якщо я бачу сильних конкурентів, це стає для мене стимулом, я збираюсь, це робить мене сильнішою.

- Що відбулося після перемоги?

- Винагорода за перемогу у фестивалі становила 6000 Євро. Проте організатори просто не чекали, що переможе хтось з України. Ми мали залишатися у готелі ще 3 дні. Але, потрапили у такі перипетії, з яких складно було би вибратися без допомоги української діаспори та працівниці готелю, Касі. Замість очікуваного призу, 6000 Євро, помінявши положення, організатори фестивалю запропонували мені зняти кліп. Українське консульство зараз вирішує це питання, з організаторами спілкуються юристи.

Приємним моментом був концерт для української діаспори в Неаполі. Програма, яка мала тривати 20 хвилин, затягнулася на 2 години. У кінці всі співали гімн України. Я дуже вдячна нашим землякам – це пані Наталія і Дмитро Шмарові, які нас спасли, адже ситуація була справді непростою, подрузі Ользі Поповій, яка мене супроводжувала, благодійному фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк» та особисто засновнику Ігорю Палиці за підтримку моєї участі у фестивалі. В Італії я гостро відчула, наскільки я люблю Україну. З нашими зарплатами у 100 Євро в місяць ми маємо прекрасну країну.

- Які плани на майбутнє? Найближчі концерти?

- У мене є дуже багато запрошень на фестивалі, телевізійні проекти, «Голос Румунії» - на всіх «голосах» люблять учасників з інших країн. Але враховуючи певні моменти, і фінансові у тому числі, я не можу сказати, що кудись поїду. Не та ситуація. У найближчих планах – благодійні концерти на підтримку української армії. І найближчі плани – щоб вижили ми всі.

Попри все, Галина не виключає можливості участі у «Євробаченні» і вірить у те, що все в нашій державі буде добре.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
Костя Показати IP 28 Серпня 2014 19:27
Комусь ця стара шухляда ще цікава?
Галя до Костя Показати IP 28 Серпня 2014 20:17
Злий ти, Костя
лахматий будун Показати IP 28 Серпня 2014 20:07
молодець Галю!!! Вітання!!!
Ярослав Показати IP 28 Серпня 2014 20:12
Гордість нації !
Анонім Показати IP 28 Серпня 2014 21:55
ГордІсть нації?????
Скільки Показати IP 28 Серпня 2014 22:00
Галюнь, А там в І талії перемога платна? Приблизно .. Чи цн село якесь
серж Показати IP 28 Серпня 2014 22:16
Треба радіти, коли земляки займають призові місця на міжнародних конкурсах. А злі коментатори, скоріше всього, з віддопканим вухом і повним ротом жовчі. Вітання, Галина.Співайте ще.
Олга Показати IP 28 Серпня 2014 22:25
Молодець!!!!! Щиро раді за тебе!!!!!!!
Петро Показати IP 28 Серпня 2014 22:55
Приємно, але є багато великих знаків ????????????????????????
Анонім Показати IP 29 Серпня 2014 07:20
Галина не лучанка, а маневичанка.
Світлана Показати IP 29 Серпня 2014 10:21
Галочко, прийми наші поздоровлення! Стосовно жовчі: у мене є підозра,що злісні коментаторі-це і є самі ж журналісти (хоча дуже хочу помилитися) і роблять вони це лише за для того,щоб збільшити кількість переглядів статті , від яких залежить їхня зарплатня. Дійсно,потрібно бути з відтоптаними вушними раковинами,щоб не чути таланту Галини. І не важливо,лцчанка вона чи маневичанка,важливо те,що вона з Волині є щирою патріоткою!
555 Показати IP 29 Серпня 2014 10:27
Кому війна і горе, сльози за загиблими і страх за дітей, а кому фестивалі і нагороди!!!!!! Передостаннє фото - Проня Прокопівна відпочиває....
777 до 555 Показати IP 29 Серпня 2014 11:09
Війна війною, гинуть нормальні хлопці, а дибіли я сиділи біля компів і коментували, так і лишилися. Їх би в зону бойових дій, хай би там показували сві "розум"....
Сергій Показати IP 30 Серпня 2014 18:53
Я побачивши Галину, спочатку подумав що це трансвестит. Тому не дивуюсь її перемозі, там полюбляють таких.
татиЩО? до Сергій Показати IP 1 Вересня 2014 15:47
а ти з якого місця дивився, чи може під спідницю теж заглядав?
Подруга Показати IP 8 Вересня 2014 07:54
Дуже обідно,що талаовиті самі всього добиваються,а такі як Галя мають кришу. Її продвигає колишній голова верховної ради ,навіщо прикидатися бідною.просто тошнить від брехні......
подруга подруги до Подруга Показати IP 15 Жовтня 2014 17:10
о....... а детальніше можна?)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus