USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Останній герой» дав концерт у Луцьку. ВІДЕО

1 Березня 2010 13:56
Творчий вечір відомого композитора Мирослава Скорика відбувся вчора, 28 лютого  у залі Волинського облмуздрамтеатру.
Маестро приїхав на Волинь уже у званні Героя України, яке отримав в останній день перебування Віктора Ющенка на посаді Президента. До речі, через це один з глядачів концерту напівжартома назвав Мирослава Скорика «останнім героєм».
Концертну програму під назвою «Мелодії кохання» виконав камерний оркестр «Академія» Львівської Національної музичної академії імені Миколи Лисенка. В програмі звучали твори  Мирослава Скорика Партита №7, «Іспанський танець», «Поема», «Карпатська рапсодія» і звичайно, «Мелодія».
Глядачі також почули латиноамериканські  твори Віли Лобоса «Арія» та «Самба», Астора П’яццолли «Три танго» в обробці Мирослава Скорика. Крім того, сам маестро виконав партію великого барабану у концерті №3.
Диригентами концерту були сам Мирослав Скорик та Ігор Пилатюк. У ньому брали участь також заслужена артистка України, піаністка Львівської філармонії Оксана Рапіта та лауреат міжнародних конкурсів Назарій Пилатюк.
Читач «ВН» надав редакції фрагмент аматорського відео учорашнього концерту. На ньому – виконання оркестром під керівництвом Мирослава Скорика «Лібертанго» Астора П’яццолли. Обробку твору для струнних інструментів зробив Мирослав Скорик.  
Довідково:
Мирослав Скорик – 72-річний український композитор і музикознавець, народний артист України, лауреат Державної премії імені Тараса Шевченка, член-кореспондент Академії мистецтв України, професор, кандидат мистецтвознавства, завідувач кафедри композиції Львівської консерваторії, керівник Центру музичної україністики. Внучатий племінник Соломії Крушельницької. Герой України. Живе і працює у Львові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus