USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Під Берестечком козаки мірятимуться силами

31 Травня 2010 16:54
Цього тижня, 4-6 червня на території музею-заповідника «Поле Берестецької битви» відзначатимуть 359-ту річницю Берестецької битви. Обіцяють видовищність, патріотичність і позитивні враження.

Як повідомив голова Ради козацьких отаманів Анатолій Грива, заходи розраховані на три дні.

Ще у п’ятницю, 4 червня на територію музею-заповідника «Поле Берестецької битви» поз’їжджаються козацькі організації і облаштують наметове містечко.

«Такі заходи у нас проводяться щорічно. Відбудеться велике весняне таборування. Буде облаштовано великий козацький табір, окремо розміститься дитячий табір. Всі житимуть в наметах, разом харчуватимуться у польових умовах», - розповів Грива.

Більш насичена програма запланована на 5 червня.

«У суботу будуть проведені екскурсії по місцях боїв, у козацькому таборі. Згодом пройде вишкіл – козаки стрілятимуть з рушниць, луків. Проводитимуться змагання зі стрільби, метання списа та бойової сокири. А ввечері відбудеться спільна вечеря усіх козацьких делегацій, де вони розповідатимуть про свої організації», - розповів голова Ради козацьких отаманів.

6 червня – традиційно на другу неділю після свята Трійці – на Козацьких могилах пройде ряд популярних масових заходів.

Панахида в Свято-Георгіївському храмі відбудеться 6 червня. Анатолій Грива запевнив, що на молебень традиційно, як і щороку очолить Патріарх Київський і всієї Русі-України Філарет.

Як повідомили в управлінні культури та туризму Рівненської облдержадміністрації, після богослужіння відбудеться мітинг за участю керівників області та політичних діячів. Щоправда, хто з відомих політиків приїде на поле Берестецької битви - поки що не кажуть. За неперевіреною інформацією на «Козацькі могили» збирається Віктор Ющенко, який востаннє тут був у 2002 році. Виступатимуть і рівненські творчі колективи.

Традиційно на території поряд з заповідником розіб’ють літні кафе, козацькі організації з Луцька облаштують «козацький кіш» - зі справжнім частоколом та гарматами. Планується також приготування для усіх бажаючих козацького кулешу. Окрім того, охочі зможуть спробувати власні сили у володінні козацькою зброєю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus