USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Помер останній з Діснеїв

17 Грудня 2009 11:52

Племінник Уолта Діснея Рой Едвард Дісней помер у середу у віці 79 років.
Рой Едвард Дісней відігравав ключову роль у відродженні компанії Walt Disney та анімаційного спадщини Діснея», - зазначає компанія Walt Disney Company.  Племінник великого мультиплікатора помер у каліфорнійському містечку Ньюпорт-Біч після тривалої хвороби. Він страждав на рак шлунку.  Рой Дісней народився в 1930 році в Лос-Анджелесі. Працювати в сімейній корпорації почав на початку п\'ятдесятих років. Пізніше був обраний до ради директорів і обіймав посаду виконавчого директора. Двічі Рой Едвард втручався у справи компанії і кардинально змінював її стратегію, по суті, рятуючи дітище свого дядька від стагнації і руйнування. У 1984 році під його натиском звільнили голову Walt Disney Рона Міллера, який ледве не привів анімаційну імперію до банкрутства, а в 2005 з подачі Роя ту ж посаду залишив Майкл Айснер. Пізніше оглядачі назвали ці події війнами за порятунок Disney.  Рой Едвард Дісней до 2003 року був віце-головою ради директорів і головою департаменту анімації Walt Disney Co, заснованою братами Уолтом і Роєм Діснеями. Він неодноразово виступав проти ініціатив керівництва студії, не раз йшов у відставку і не раз повертався, для нових «війн за Діснея», як прозвали ЗМІ перипетії в компанії. Після 2003 року і до своєї смерті Рой Едвард Дісней залишався почесним директором і консультантом всесвітньо відомої студії.  «Як голова департаменту анімації, Дісней допоміг студії увійти в новий» золотий вік «анімації з безпрецедентними художніми та касовими успіхами таких мультфільмів, як «Русалочка», «Красуня і чудовисько», «Аладін» і «Король Лев», - зазначає компанія.  Після приватної церемонії прощання з покійним прах Роя Едварда Діснея буде розвіяно над морем, наголошується в заяві – пише Кореспондент.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Таня Показати IP 23 Грудня 2009 19:25
Шкода відомого мультиплікатора. Його роботи «Русалочка», «Красуня і чудовисько», «Аладін» і «Король Лев» - улюблені мультяшки не лише багатьох дітлахів а і дорослих. Шкода буде якщо компанія Уолта Діснея припинить своє існування. Але думаю знайдеться гідний продовжувач цієї цікавої справи

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus