USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Помер режисер «Білого сонця пустелі»

23 Лютого 2010 09:46
Увечері 21 лютого в одній з московських лікарень помер автор таких шедеврів радянського кіно, як «Біле сонце пустелі», «Женя, Женечка і «Катюша» кінорежисер Володимир Мотиль. Йому було 82 роки.
Володимир Мотиль два тижні перебував у реанімації. Його госпіталізували 5 лютого, після обстеження лікарі виявили у Мотиля перелом шийних відділів хребта і пневмонію. Стан хворого оцінювався як важкий, повідомляє ТСН.
Довідково:
Володимир Мотиль народився 26 червня 1927 року. Закінчив акторське відділення Свердловського театрального інституту та історичний факультет Свердловського університету. Свій перший самостійний фільм - «Діти Паміру» - зняв 1963 року. Через 5 років у 1967 році за власним сценарієм спільно з Булатом Окуджавою зняв фільм «Женя, Женечка і «Катюша». 1969-го вийшов його фільм «Біле сонце пустелі», який став бестселером як національного, так і світового прокату.
Володимир Мотиль зняв лише десять фільмів. Останній його фільм - «Багряний колір снігопаду» (2009), в якому показана реальна доля жінки, що все своє життя присвятила помсті за жорстоко вбитого більшовиками чоловіка. Мотиль не тільки режисер-постановник цього фільму, а й автор сценарію.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
citizen Показати IP 23 Лютого 2010 21:18
Земля йому пухом.Професіонал у свому ділі - чудові фільми зняв, які будуть захоплювати своїми сюжетами ще не одне десятиліття.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus