USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Помер оскароносний режисер фільмів «37,2 вранці» та «Діва»

14 Січня 2022 23:45
У Парижі помер режисер Жан-Жак Бенекс, фільм якого «37,2 вранці» (1986) отримав «Оскар». Відомому французькому кінодіячеві було 75 років.

Як пише Obozrevatel з посиланням на Le Parisien, причиною смерті Бенекса стало важке онкологічне захворювання – лейкемія.

Париж – рідне місто зірки, він народився та виріс у французькій столиці. У кіноіндустрію Бенекс прийшов у 1960-х. Спочатку він був асистентом режисерів Жака Беккера, Клода Беррі, Клода Зіді, а в 1978 році представив першу особисту роботу – короткометражку «Собака мосьє Мішеля».

Через три роки кінодіяч випустив дебютне повнометражне кіно. Мелодрама «Діва» отримала позитивні відгуки, а водночас – чотири премії «Сезар», зокрема в номінації «Найкращий перший фільм».

Бенексу вдалося здобути популярність, а також довіру знаменитих акторів. У його фільмах знімалися Жерар Депардьє, Беатріс Далль, Ів Монтан, Рішар Борінже та інші.
Другий фільм режисера – «Місяць у стічній канаві» (1983) – показали на Каннському кінофестивалі. Загалом картини режисера були номіновані на премію «Сезар» дев’ять разів.

Пізніше Бенекс створив рекламні ролики для компаній Fuji, Esso, Renault та Apple. У 2016 році він очолив журі XIX Токійського міжнародного кінофестивалю, а останніми роками життя займався продюсуванням.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus