USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Прем’єра у Луцьку: львівська «різдвяна історія»

9 Лютого 2014 09:31
Новий український кінофільм «Креденс» про інтелігента, якого «дістали», побачили лучани.

Прем’єрний показ кінофільму «Креденс» режисера Валентина Васяновича відбувся у кінокомплексі «Адреналін Сіті» 8 лютого.

Дія фільму відбувається у Львові напередодні Різдва, проте однозначно назвати фільм різдвяною історією не можна. Головному герою, інтелігентному та врівноваженому віолончелісту Оресту, доводиться постійно вирішувати, чи йти на компроміс із власною совістю, та стримувати емоції. На нього, одна за одною, навалюються проблеми у роботі та сімейному житті, які у підсумку призводять до емоційного вибуху. Саме тому девіз фільму: «Ти чого такий сердитий? Бо дістали». Святвечір у родинному колі стає кульмінацією стрічки, адже саме у цей час виявляються усі приховані та тамовані конфлікти.



Назву фільм здобув завдяки трофейному німецькому креденсу (буфету) – сімейній реліквії не зовсім адекватної тещі головного героя, до якої вона ставилася з неймовірним пієтетом. Стрічка серйозна, драматична та іронічна водночас. Так, комічний ефект створює сцена за різдвяним столом, під час якої російськомовна матір головної героїні промовляє «как говорится, Христос воскрес». У фільмі можна побачити не лише стереотипний Львів із Оперою, бруківкою та кав’ярнями, а й представників покоління, яке сумує за часами «великої радянської держави». Протиставлення галицького та радянського світу автори стрічки демонструють на прикладі родини – брати-галичани одружені на доньках російськомовних мешканців Львова.



Стрічка викриває чимало недоліків сучасного українського суспільства – нещирість, продажність, пристосуванство тощо. Родинні проблеми героїв фільму пов’язані з проблемами суспільними. Так, тут можна побачити рейдерство та зраду, корумпованість та лицемірство.

Попри те, що акторам та режисеру не в усьому вдалося досягти досконалості і фільм має чимало недоліків, він зацікавить широку аудиторію глядачів, адже проблеми, які піднімаються у стрічці, не чужі кожному українцю.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Александр Показати IP 9 Лютого 2014 10:16
Безусловно, корреспондент ВН всегда и во всем должен искать и находить "протиставлення галицького та радянського свiту" и доказывать преимущества первого. Необходимо было написать о неуемном желание брата-галичанина выехать в цивилизованную Европу с показом (о, ужас!) "Евгения Онегина" и рассказать о способе достижения им желаемого результата в освещенном свечами кабинете директора оркестра.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus