USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шара на «Ночі в Луцькому замку» не пройшла. Фото

28 Червня 2010 13:31

Цьогоріч 27 червня контроль при вході у замок Любарта, де відбувалося арт-шоу «Ніч у Луцькому замку», значно посилили та вдосконалили стрічками-наліпками, ультрафіолетовими приладами та загадковими «молодими, жонатими і красивими» охоронцями в чорному.

Цьогоріч білети на «Ніч…» коштували 80 гривень в попередньому продажі та 100 у день події. Пропускати до замку почали близько дев’ятої години вечора. Перевіряли квитки при вході до замку на двох «КПП» охоронці в чорних ділових костюмах.

На бейджах чоловіків було зазначено, що це «охорона МЖК». На питання, що означають ці літери, охоронці відповідали - «молоді, жонаті, красиві». Інша версія – «Молодіжний житловий комплекс».

Як пояснив директор департаменту культури та історичної спадщини Луцької міськради Сергій Годлевський, охорону на заході забезпечували муніципальна поліція, працівники УМВС та приватна охоронна фірма з Рівного, яку найняв підприємець, що продавав квитки на ніч.

За словами Годлевського, луцька міськрада не має право продавати білети, тому уклала угоду з підприємцем, який реалізовував квитки, розплачувався з артистами, домовлявся з закладами громадського харчування.

За словами посадовця, кошти, виручені від події підуть до бюджету міста, проте каже, що сума яку зароблять на ночі, навряд чи перекриє витрати, пов’язані з організацією події.

При вході до замку, «обілеченим» гостям закріплювали на руку стрічки помаранчевого кольору, які свідчили про те, що ті пройшли до замку «законно». Кожна стрічка мала свій код, який просвічували ультрафіолетом. Стрічки неможливо було зняти, не пошкодивши. Люди, які купили квиток могли зайти та вийти із замку впродовж ночі.

Проблеми виникали з пропуском журналістів на захід, яким стрічки одразу при вході не пов’язували. Підтверджена акредитація та посвідка медіапрацівника, не стали переконливими для охоронців. Репортера «ВН», з підозрою у незаконному вході на територію замку, зупиняли декілька разів. Опісля ретельно звіряли, чи схожа фотокартка на посвідці з реальним обличчям журналіста.

Запитання про акредитацію в охоронців виникли навіть до директора ІАЦ «Луцьк», прес-секретаря міського голови Мирослави Радавської. Аби Радавська змогла потрапити на арт-шоу, втрутився заступник луцького міського голови Микола Іванюк.

Не зважаючи на те, що пройти до замку без квитка було важко, біля брами цілу ніч стояв натовп, який очікував «шарового» входу. Люди пояснювали, що в попередні роки система контролю за вхідними квитками була гірша і пройти на захід без квитка не становило великих проблем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Дотошний Показати IP 28 Червня 2010 14:26
Цікаво, Годлевський оприлюднить усю фінансову арифметику заходу? скільки продано квитків, скільки заплатили таємничому "підприємцю", які "збитки", якщо такі були....
Exaboto Показати IP 28 Червня 2010 15:42
Інформація не достовірна. При вході (нас було пятеро) браслети не чіпляли. Абсолютно вільно вийшовши з замку, не міг попасти назад, бо не було браслету. Виявляється їх мали одягати при виході, але мене не зупинили, не попередили, не дали браслет... 15 хвилин доводив мєнтам і охороні, що саме так і було, щоб попасти назад... Скрипка отжигав :))
Контролер Показати IP 28 Червня 2010 16:25
Головне що Коля-Пухлий зміг безкоштовно провести друга усіх журналістів Радавську. А чому вони не повинні були платити за вхід? Захід відбувався в нерабочий час, усі лучани платили а турийчани входили безкоштовно???!
ЛітРедактор Показати IP 28 Червня 2010 17:08
ТАК, цей нестримний дядечко "дав прикурити" не одному молодому й лінивому)))Фактично, люди йшли в Замок тільки на нього!! ..Блін, то тепер ми в своєму місті - не господарі?!? Міськрада ні копійки не виділила на проведення арт-шоу, а впливовий підприємець із Рівного взяв його під крило... Є один солідний захід, і той хочуть перекупити...
Лучано Показати IP 28 Червня 2010 22:12
А гроші доречі зароблені пускали через Тзов МЖК, яке відбиває гроші по місту для шиби. Усі і ківерцівські і рівненські і турійські і дубнівські заробляють на лучанах. Молодець шиба.
Богдан Показати IP 28 Червня 2010 22:48
Знаєте це була не культурна акція а примітивне не високо організоване баришництво міської влади яка для особистих корисливих цілей не погнушаласть використати адміністративний ресурс: 1) Шиба та Рабан тільки говорять, що їм заважає старий ринок бо там «нецивілізована торгівля яка портить краєвид замку»… А Ви бачили що робилось в замку, це була цивілізована торгівля??? Куди взагалі дивилась міліція, маса п"яних. дітям та молоді вільно продавали пиво яке відразу вживали... 2) А що вичекали, що підприємець буде з Волині, наївні… Шиба в справі бізнес відкатів ас… то з іншої області підрядника на ремонт доріг залучить то на ремонт дахів і.т.п а ось зараз слухи ходять, що з Башкаленком зкоперувався і також з Рівненщини залучають фірму для ремонту розміток на дорозі…копієчка до копієчки… і їм байдуже, що якби той самий підприємець був би з Волині то податок пішов би в обласний бюджет, своя ж бо кишеня ближче… а коли є гарантований відкат то можна навіть маршрутчиків заставити цілу ніч кататись (а ні то ліцензію відберемо)… Влада!!!!
МегаМАС Показати IP 3 Липня 2010 01:09
Я як в минулому році так і в цьому пройшов безкоштовно!!!!!Цього року ще провів 6 людей на халяву! і я не журналіст!)))) Рівень безпеки нульовий!!!!!! Організатори робіть щось!!!!!
гнатів а Показати IP 3 Липня 2010 19:59
ха ха ха все одно я усіх підманула на спиртному заробила а годлевський хай покриває борги папа я у відпустці
знаток Показати IP 5 Липня 2010 08:17
тетяно федорівно напишіть заяву за власним бажанням зробіть свято для усієї культури луцька а найбільше для войнаровського якого ви добиваєте роками

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus