USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Шевченку в День народження дарували квіти та віддавали честь. ФОТО

9 Березня 2010 16:54
На вшануванні пам’яті Тараса Шевченка не обійшлося й без слів з політичним підтекстом.
Одними з перших до пам’ятника Тараса Шевченка прийшли луцькі ліцеїсти.

Потім завітали міські чиновники: директор департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцькради Сергій Годлевський, начальник міського управління освіти Сергій Калуш та заступник луцького міського голови Анатолій Пархом’юк.


Згодом серед юрби з’явилися голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк та голова Волинської облдержадміністрації Микола Романюк.

З букетом квітів прийшов і начальник обласного управління освіти та науки Михайло Попович.

Першими, як зазвичай, корзину з квітами до підніжжя пам’ятника поклали перші чиновники області. Потім, відповідно до субординації, шану Шевченкові віддали інші посадовці Луцька.


Не обійшлося й без лідерів політичних партій області. Голова Волинської обласної організації партії «Фронт змін» Олександр Пиза поклав до підніжжя букетик білих хризантем.

Своєї черги терпляче очікували козаки Волинського стрілецького братства. Вони віддали честь Кобзареві.

Згодом своє слово промовила заслужена вчителька України Леся Ковальчук. Окрім шанобливих слів на адресу Кобзаря, не забула вона й про найвищих мужів України.
«Та не однаково мені, як Україну злії люде присплять лукаві і в огні її окраденую збудять … Ох не однаково мені.» Про це мають пам’ятати усі претенденти на високе крісло, б’ючи себе в груди, що по-іншому не можна виходити на люди в ролі очільника», - запевняла педагог.

Шанобливе слово сказала голова Волинської обласної організації Національної спілки письменників України Ніна Горик. Поетеса Сіма Кордунова зазначила, що й досі актуальним залишається шевченківський заклик до єднання нації.
Біля підніжжя Кобзарю заспівав і квартет «Акорд», учасників якого нещодавно удостоїли звання заслужених артистів України.

А за спинами першого ряду глядачів розгорілася справжня дискусія, темою якої стали результати виборів.

 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Влад Показати IP 9 Березня 2010 17:19
Каков поэтишко такие и поклонички.Болезнь навсегда.
seal Показати IP 10 Березня 2010 15:55
До Влад. Ну що ж ви так всіх не любите (окрім, мабуть, пітєрських дєвушек)? Це вже якось і не по християнськи навіть. Звідкіля стільки злості до всіх, а?
Влад Показати IP 10 Березня 2010 16:41
Да смеюсь я,хотя бывает обида за людей.Да и не с неба я упал,грешен до того,что Вам и не снилось.А злюсь если, так на себя.Вот сегодня забыл книгу Б.Акунина,а собирался вечером читать.Злюсь.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus