USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Сьогодні у Луцьку покажуть фільм-розслідування про «діяльність» мера. ВІДЕО. ОНОВЛЕНО

8 Грудня 2009 14:22
Львівський міський голова – головний герой журналістського розслідування «Геній міста», автором якого є український журналіст Ігор Чайка, поки що ніяк не відреагував на стрічку.
Автор зазначив, що стрічку у Львові покажуть завтра. Втім, львівського мера Андрія Садового в місті лева немає.
«Я  телефонував до своїх знайомих, вони казали, що Андрій Садовий уже поїхав кудись в Америку чи що. Не знаю, яка буде реакція влади, але знаю тактику і стратегію спілкування з мас-медіа міської влади і львівського мера зокрема. Те, що не подобається, що критикує – чиновики намагаються не помічати», - каже Ігор Чайка.
Ідея стрічки «Геній міста» з’явилась під час зйомок іронічно-сатиричного фільму «Львівський віц: від атракції до шмельцу» (переклад з львівської говірки: «Львівський анекдот: від принади до непотребу» - «ВН»).
«Все почалося з трагікомічної ситуації – львівський мер, коли прийшов до влади, побачив, що газета міської ради Львова «Ратуша» з номера в номер нещадно критикує його діяльність та оточення. Газета втратила фінансування. Ми спробували поглянути на проблему з іронічного погляду, але коли закінчили цю роботу і продовжили розслідування, я зрозумів, що далі, чесно кажучи, не до жартів», - розповідає автор стрічки.
Одним із методів діяльності Львівського міського голови було планомірне проштовхування проектів, які шкодили благоустрою місту. Наприклад, за надання центру «Тойота» земельної ділянки в місті, депутати проголосували не за першим разом, а на третій сесії, після досягнення домовленостей. Вигодою для міста стали … десять автомобілів, на яких нині роз’їжджають перші чиновники Львівради.
Довідково:
Фільм «Геній міста» про діяльність львівського міського голови та його оточення, яку більшість героїв фільму вважає корупційною та злочинною, покажуть сьогодні у Луцьку.
Показ фільму відбудеться сьогодні в рамках мандрівного фестивалю «Дні документального кіно про права людини». У 60-хвилинному фільмі глядачі наяву побачать кадри спорудження стадіону до Євро-2012, прокладання трамвайної колії біля Оперного театру і на площі Ринок, результати збереження командою Садового історико-культурної спадщини Львова.
Збір та зйомка матеріалів і інтерв’ю для фільму відбувались у період з жовтня 2007 року по травень 2009 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
OrestN Показати IP 8 Грудня 2009 11:22
а хіба тільки львівський мер Садовий - нахабний корупціонер? далеко ходити не треба..
Юка Показати IP 8 Грудня 2009 14:15
До OrestN: далеко не перший і не останній нахабний корупціонер, але, думаю, Ігор Чайка, плідно продовжує розвивати цю тему... пропозиція: прийдіть сьогодні на зустріч із ним та запропонуйте зняти новий фільм про нового "Садового", тільки докази корупції не забудьте навести ;)
Юка Показати IP 8 Грудня 2009 14:17
я вже відклала усі справи, аби сьогодні спокійно потрапити на відкриття фестивалю!
Василь Показати IP 9 Грудня 2009 08:33
А до чого ця фотка! Чи ви думєте, що всі зображення які показує гугл на прізвище Садовий можна ліпити в статтю?
seal Показати IP 9 Грудня 2009 10:02
до Василя. До чого тут Google? Це фотка автора фільму українського журналіста Ігоря Чайки.
Юка Показати IP 9 Грудня 2009 11:26
До Василя: перед тим як щось коментувати, ви хоча б для годиться відео подивилися
Василь Показати IP 9 Грудня 2009 16:37
До Юки: виіленим шрифтом навпроти фото пише: львівський міський голова..., тому добрим тоном при написані статті є вказувати хто саме зображений на фото, щоб не виникало неправильних здогадок.А технічні можливості компютера не завжди дозволяють подивитись відео.
лучанин Показати IP 9 Грудня 2009 16:47
у Львові бачимо мера-корупціонера,а в себе під носом?Що масовий психоз з боязні Шибанутого?Просніться,подивіться про свої Луцькі справи,а дивитися є на що,бо галичани з нас регочуть...то хто розумний?
OrestN Показати IP 10 Грудня 2009 20:05
пора би Чайку запросити до Луцька на зйомки. матеріало достатньо.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus