USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Танці, від яких летять іскри: грузинський ансамбль «Горі» у Луцьку

21 Вересня 2017 07:00
Відчути атмосферу сонячної Грузії, а радше мистецтва пісні та танцю цієї гарячої країни мали змогу лучани та гості міста, які відвідали концерт ансамблю «Горі».

Локацією проведення заходу став Палац культури міста Луцька, де й зібралися усі охочі 20 вересня о 19:00.

Грузинський ансамбль представив лучанам запальні танці та пісні з різних регіонів рідної країни, а також церковні канонічні пісні та гімни. Колектив супроводжували директор – Георгій Цулукідзе та хореограф – Гіа Чулухадзе.

Танцюристи у прямому сенсі приголомшили танцями від яких летіли іскри.

Подарунок у відповідь зробив гостям ансамбль «Волиняночка», продемонструвавши свої танцювальні вміння в українських народних танцях.

До слова, грузинське місто Горі – партнер міста Луцька з 2008 року, тож танцюристи не вперше відвідали центр Волинської області.

Публіка палко сприймала кожен новий танець та пісню, як сказав депутат міськради муніципалітету міста Горі, Заза Мезврішвілі, який приїхав разом з колективом, неможливо дивитися цей виступ з екранів телевізорів, адже це те ж саме, що цілувати красиву дівчину вдягнувши противогаз.

Довідково:
Історія колективу «Горі» розпочинається у 20-х роках ХХ століття. Диригент Сандро Кавсадзе створив перший ансамбль пісні і танцю у східній частині Грузії, щоб пробудити грузинську душу, виховувати молодь на грузинських традиціях. Ансамбль швидко здобув популярність. У 1935 році колектив очолює Вахтанг Церетелі. У цей час розпочинається активна гастрольна діяльність ансамблю. З колективом працювали багато відомих хормейстерів, хореографів та диригентів, серед яких- Колія Бахтадзе, Яно Багратіоні, Бухуті Дарахвелідзе, Закро Заридзе, Анзор Купрадзе.

У 1977 році керівником ансамблю став Міша Мцуравішвілі. З 1987 року ансамбль працював під назвою "Картлі" та керівництвом Георгія Садзаглишвілі. У 1989 році створено грузинську народну танцювальну групу "Шавлего". Через обставини, що мали місце в Грузії, у 1990-х роках розірвалася робоча ланка ансамблю, але завдяки величезній підтримці шанувальників національного мистецтва, у 2005 році в м.Горі створено новий ансамбль - "Ломчабукі".

У вересні 2008 року муніципалітет місто Горі об'єднує два колективи "Шавлего" і "Ломчабукі" в єдиний ансамбль під назвою "Горі".

Діяльність колективу дозволила зберегти пісенні та танцювальні традиції, характерні для Картлінського регіону Грузії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus