USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Тіла, зайдені у Зимному, перепоховають у серпні. ФОТО

16 Липня 2010 12:58
Археологи в Успенському храмі Зимненського монастиря виявили поховання, які датують ХІХ-ХХ століттям.

Про це 16 липня повідомили у ДП «Волинські старожитності»

Подальший радіовуглецевий аналіз останків, очевидно, підтвердить це, – переконані археологи.

Останки виявлені у нішах Успенської церкви, в могилах споруджених із цегли ХІХ-ХХ століття.

Знайдені рештки ховатимуть 28 серпня на Успіння Пресвятої Богородиці. На перепоховання до монастиря обіцяє завітати митрополит Володимир, - розповів директор ДП «Волинські старожитності» Олексій Златогорський

Як відомо, нині відбувається ремонт фундаменту монастирської церкви, бо осідання та зсуви ґрунту спричинили руйнування будівлі. Під час того, як почали рити фундамент церкви було знайдено 115 скелетів.

«Це люди, які померли насильницькою смертю. На мою думку, це поховання Другої світової війни», - розповів Олексій Златогорський.

Частину останків відправили до лабораторії у Києві для радіовуглецевого аналізу, аби переконатися, що вони дійсно з періоду Другої світової війни.

Нині всі ремонтні роботи в Успенському храмі ведуться під спостереження археологів. Реконструкція Зимненського монастиря проводиться професійно, - запевняють археологи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
волинський історик Показати IP 16 Липня 2010 19:13
шось про похованні. а тим паче про тіла з 19 20 століття історїї нічого не відомо. Шо це за такий бздур і дезінформація. Невже наших волинських незалежних археолгів нагнув шановний Б.П.К ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus