USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У луцькій книгарні презентували соціальний детектив

13 Березня 2018 23:16
Зустріч із письменниками Віктором Янкевичем та Сергієм Синюком відбулась у книгарні «Є» 13 березня.

Соціальний детектив «Тенета» – перша книга прозаїка з Кременця Віктора Янкевича, яку побачили лучани.

Автор розповідає, що тема дуже актуальна для всіх, і тим не менше – не дає готові відповіді на хвилюючі питання.

«Десь у 2006 чи 2007 році зареєструвався у соцмережі, все було класно, всі лайкали. А потім прочитав статтю про людину, яка через соцмережі доводила жінок до самогубства. Я почав вивчати тему, як виявилося, з’явилися сотні таких груп із професійних психологів, які сиділи за «порєбріком» і працювали на те, щоб винищити молодь – цвіт нації. Соцмережі супроводжують нас усюди, чи то зустрічі з друзями, чи похід в кіно чи візит до батьків – телефон завше у наших руках. А як же ж прожити хвилину і не викласти селфі з другом із написом: «нарешті зустрілись» чи щось на кшталт цього», - наголошує Віктор Янкевич.
Та додає, що зараз у соцмережах легко знайти людину, яка на межі і не обов'язково бути психологом, щоб проаналізувати пости і зробити правильний висновок.

«Моя книга про реальних живих людей. Одна жінка просто кричить про допомогу, але отримує зовсім не те, про що мріє.

Перша дівчина, Ірина, шукає підтримки після великої трагедії – її коханий розбився на мотоциклі. І тут же знаходиться псевдоподруга, у якої за дивовижним збігом обставин в автокатастрофі помирає чоловік. Зав'язується розмова й Ірину «обробляють», аби вона закінчила життя самогубством.

А друга жінка, Рая, будучи на похороні подруги, знаходить комп’ютер і починає шукати хоча б якісь зачіпки щодо того, з ким вона вела переписки і саме її небайдужість може врятувати комусь життя», - розповідає автор.

Український прозаїк, поет, літературознавець, краєзнавець, журналіст, лауреат премій імені Степана Будного та Уласа Самчука Сергій Синюк в останні роки особливо плідно працює у жанрі науково-популярної лекції.
«Літературна кухня» – конспект лекцій про психологію та технологію, прочитаних в рамках однойменного циклу лекторію «Красиве і корисне» у 2014-16 роках. «Тисячоліття волинської книжності» – лекції про дев’ять найцікавіших явищ книжної культури Волині ХІ-ХХ століть.

«Наша волинська книжність, як ящірка, коли відщеплюють хвіст, то потім виникає щось дивовижне», - наголосив письменник.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus