USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

У Луцьку - «мультпригоди за всілякої погоди»

3 Листопада 2014 08:15
Міжнародний день анімації святкували вчора, 2 листопада, у центральну бібліотеку для дітей міста Луцька.

Цікавою і захоплюючою була подорож країною Мультляндією. Ведуча свята, бібліотекар і за сумісництвом «бібліоняня» Юлія Аркушин разом з своїм помічником хлопчиком Незнайком, запросили діток поринути у історію створення мультфільмів.

До слова, як повідомляють організатори, окрім місцевих малюків та їх сімей на святі мультфільмів були присутні шестеро діток разом з батьками, які прибули до Луцька зі Сходу.

Гості свята мали змогу подивитись мультфільм "Гумористичні фази комічних облич", який увійшов в історію, як один з перших. Адже йому уже 108 років. Діти поринули у відеоісторію створення пластилінових, пісчаних, мальованих лялькових, комп’ютерних мультфільмів. Діти в залі охоче відповідали на запитання вікторини від Незнайки, відгадували пісні з мультфільмів. Цікавою та незабутньою була зустріч з артистом Волинського обласного театру ляльок - Леонідом Тивонюком, який також створює власні мультфільми. Адже його власний мультфільм « Відчиніть» отримав Міжнародну премію. А ще він мріє про створення мультстудії саме при центральній бібліотеці для дітей.

Несподіваною була зустріч з героєм мультсеріалу «Фіксики»- Нуліком, який разом з дітками поринув у світ розваг. Маленькі чомучки взяли участь у "Мульт- виборах" , на яких вони мали змогу обрати мультик для перегляду у нашому мультзалі.

Діти познайомились з бібліотечною виставкою про героїв українських, зарубіжних мультфільмів, які були створені на основі сюжетів відомих казок та оповідань. На щастя, до кінця свята книги з цієї виставки були розібрані дітками для прочитання.

Спостерігаючи за веселою, жвавою, зацікавленою публікою від найменших діток до сивочолих бабусь і дідусів, яка сьогодні, отримала символічні квитки до мультзалу бібліотеки, захотілось, щоб у нас в місті відкрили бодай один дитячий кінотеатр для сімейних переглядів і відвідувати його мали фінансову спроможність усі, - зазначає директор центральної бібліотеки для дітей Ніна Бочарова.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus