USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку відкрилася традиційна виставка «Сторінками історії Художнього музею»

25 Грудня 2018 21:43
Унікальне полотно з палацу Радзивіллів у Олиці, яке вдалося відновити львівським реставраторам, ввели в постійну експозицію Художнього музею в Луцьку. Відкриття традиційної культурно-мистецької акції «Сторінками історії Художнього музею», присвяченої 45-річчю від заснування установи.

Оглянула виставку і народний депутат Ірина Констанкевич разом із своїм помічником, істориком Ларисою Понєдєльник, інформує прес-служба нардепа.

Як повідомила директорка Художнього музею Зоя Навроцька, цього року акція присвячена темі «Олицький палац як центр духовності та культури на Волині». Вона пригадала, як 45 років тому на місці сучасного музею відкривали картинну галерею: «Це була хвилююча подія всеукраїнського масштабу, однак зараз ми повертаємося до сьогоднішнього дня, коли працюємо вже дещо в іншому форматі, адже з часу відкриття галереї накопичили стільки творів, що вже іменуємося Художнім музеєм».

Експозиційний ряд проекту містить твори декоративно-прикладного мистецтва, малярства, стародавньої графіки ХVII–XIХ століть тощо. Родзинкою колекції є відреставроване полотно «Вінчання князя Миколи Радзивілла з Катериною Гонзаго».

Зовсім нещодавно Художній музей відвідав Мацєй Радзивілл, польський аристократ, меценат, колекціонер, громадський діяч.

Не залишається осторонь культурних подій, а також постійно підтримує діяльність музею і Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», зокрема фінансово. За кошти Фонду було закуплено рамки з підписами до окремих експонатів і багато іншого.

Опісля присутні обговорили плани на майбутнє, щонайперше планують видати буклет за результатами виставки. Вже незабаром у стінах музею відбудеться презентація збірника наукових статтей про Олику, а на вересень планується провести чергову науково-практичну конференцію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus