USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Цумані освятили могилу полковника армії УНР

27 Серпня 2010 16:42
Гранітну плиту на могилі полковника армії Української Народної республіки Данила Лучка освятили у селищі Цумань Ківерцівського району Волинської області.

Про це повідомили у Ківерцівській райдержадміністрації.

Як стверджує місцевий краєзнавець Григорій Павленко, на прохання князя Радзивілла полковника кінного корпусу Данила Лучка було направлено на будівництво вузькоколійки із станції Рудочка (тепер станція Цумань) до літньої резиденції князя в Лопатні.

Надгробок із написом, в якому зазначено прізвище та ім’я полковника та дату захоронення – 5 листопада 1925 року – дивом вцілів в роки Радянської влади і зберігся до сьогоднішніх днів.

Місцева влада впорядкувала могилу, встановила гранітну плиту, огорожу.

«Доля пам’ятника лицарю УНР, як і його життєвий шлях піддавався випробуванню часом. Неодноразово його руйнували в часи тоталітарного режиму. Але завдяки волі Божій і місцевим жителям у переддень Великодня держави він постав перед вдячними нащадками». –сказав у своєму виступі цуманський селищний голова Олександр Кобилан.

Кошти на відновлення пам’ятника жертвували депутати районної та селищної рад, районний осередок УНП, місцевий підприємець Володимир Дуб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus