USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку освятили «спасівський» ярмарок

19 Серпня 2016 18:00
У обласному центрі Волині на честь Яблучного Спасу освятили так званий «медовий» ярмарок, що знаходиться поруч із Луцький Свято-Троїцьким кафедральним собором на Театральному майдані.

Так, після святкової служби у храмі, священнослужителі вийшли до «ярмаркувальників», аби освятити увесь храм та благословити цьогорічний урожай. Так, на ятках біля церкви усі охочі могли придбати різноманітні продукти бджільництва, фрукти, плетені корзинки, дерев’яні іграшки в народному стилі, квіткові композиції для освячення, а також, згідно із українськими звичаями, скуштувати духмяної медовухи.

Нагадаємо, сьогодні, 19 серпня, православні віряни усього світу святкують Яблучний, або Другий Спас. У цей святковий день біля Луцького Свято-Троїцького кафедрального собору ніде було і «яблуку упасти». Саме через такий ажіотаж, а ще через те, що у багатьох лучан, на жаль, і в таке велике свято робочий день, духівники храму пообіцяли освячувати фрукти протягом усього дня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Сава Вітер Показати IP 19 Серпня 2016 20:40
Хоч би один раз у новині правильно назвали це свято - Преображення Господнє...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus