USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Колодяжне на ювілей Лесі Українки з’їхалися науковці

25 Лютого 2011 16:59
Протягом двох днів – 24 і 24 лютого – у Луцьку та селі Колодяжному Ковельського району відбулася IV Всеукраїнська наукова конференція «Леся Українка і родина Косачів в контексті української та світової культури».
Захід присвячений 140-річчю від дня народження Лесі Українки та 100-річчю від дня завершення нею драми-феєрії «Лісова пісня», – повідомили у Ковельській РДА.
До участі в роботі конференції зголосилося понад 50 науковців, дослідників життя і творчості Лесі Українки та родини Косачів, педагогів, краєзнавців, працівників літературних музеїв України.
24 лютого у Волинському краєзнавчому музеї пройшло урочисте пленарне засідання.
Учасники оглянули ювілейну виставку меморіальних косачівських речей та першодруків поетеси із фондів волинських музеїв «І все-таки до тебе думка лине», познайомились із місцями перебування Косачів в Луцьку, зокрема нещодавно відкритою квартирою – музеєм Косачів в Старому місті, Всеукраїнською художньою виставкою та виставкою творчих робіт учасників і переможців обласного конкурсу до ювілею Лесі Українки.
У цей же день для учасників конференції працівники Колояджненського літературно-меморіального музею Лесі Українки спільно зі школою мистецтв Ковеля провели Гостини в Косачівській садибі.
На другий день, 25 лютого, в Колояжненському музеї пройшло пленарне та секційне засідання.
Біля пам’ятника поетеси на садибі відбулась мистецька година за участі представників місцевої влади, поетів та письменників.
У виставковій залі відкрилась виставка «Етнографія волинського краю», приурочена підготовленому й виданому науковцями музею в 2010 році репринтному відтворенню альбому узорів, зібраних Оленою Пчілкою «Український народний орнамент».
До ювілею поетеси працівники Волинського краєзнавчого музею та Колодяжненського літературно-меморіального музею Лесі Українки підготовили й видали науковий збірник матеріалів конференції, ювілейний конверт, настінний календар, подарункове видання факсимільного відтворення двох перших поетичних збірочок Лесі Українки, над якими поетеса в основному працювала в Колодяжненській садибі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus