USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку казали, що комунізм може повернутися. Фото

23 Червня 2010 14:55
У Луцьку 23 червня у пам’ять розстріляних більшовиками в’язнів Луцької тюрми відбулася хресна хода і мітинг-реквієм.

Пам’ять загиблих прийшло вшанувати близько 300 осіб.

У супроводі церковних піснеспівів громадськість влада і священики прямували до Замкової площі, де покладали квіти до «Стіни розстрілу в’язнів Луцької тюрми» та «Патріотам України, розстріляним НКВС під мурами Луцької тюрми», а також до пам’ятника «Борцям за незалежність» і до хреста «Розстріляним в’язням Луцької тюрми.»

Архієпископ Луцький та Волинський Михаїл разом із єпископом-ординарієм Луцької дієцезії РКЦ Маркіяном Трофим’яком відслужили молебень у пам’ять усіх загиблих в’язнів Луцької тюрми. «Я особисто, коли поминаю жертв, то переживаю, щоб таке явище не повторилось знову… Бо можуть прийти і за вами. Прийдуть, пов’яжуть і розстріляють, а потім через 60 років наші нащадки будуть за нами плакати… Всіх в’язнів Луцької тюрми я оголошую святими. Святими, бо вшанованими. Не будьте байдужі, бо подібна подія може повторитися. І дуже швидко», - застерігав владика Михаїл.

На мітингу-реквіємі міський голова Луцька Богдан Шиба сказав, що «більшовики знищили всіх українців-патріотів на Західній Україні під прикриттям окупації. Але дякувати Богу їм це не вдалося, бо українців багато, і їх буде багато завжди.»

Емоційно і різко висловлювався голова обласної організації партії «За Україну!» Ігор Гузь, розкритикувавши нинішню владу: «Прихід Януковича до влади – це одне, але вихваляння усіх ідолів комуністичних – зовсім інше… Коли я приходжу до обласної ради, то запитую їх: ви що проти НАТО, ЄС? Хочете другу державну мову? – Та ні, просто у нас посади, робота.»

Своєю присутністю ознаменували дійство і радник голови обласної ради Волині Володимир Банада, голова Братства вояків ОУН-УПА Волинського краю імені Клима Савура Василь Кушнір та голова обласної організації всеукраїнського об’єднання «Свобода» Анатолій Вітів. Прапорів останньої організації, до речі, було більше, аніж прапорів України.

Наприкінці, послухавши гімн України, мітинг-реквієм офіційно закрили та розійшлися. Втім хрест «Розстріляним в’язням Луцької тюрми» до дня пам’яті не полагодили.

Довідково:

23 червня 1941 року у Луцькій тюрмі НКВС-івці в умовах наступу фашистів розстріляли близько чотирьох тисяч в’язнів.




















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ольга Показати IP 23 Червня 2010 16:40
молодці!так примати!!!!!!!!
Ястребок Показати IP 23 Червня 2010 17:24
Комунізм може повернутися? Головне щоб свідомізм пішов і ніколи не повертався. Комунізм у 60-80-ті роки ми якось пережили, кількість населення зростала, а за незалежної України з 52-х мільйонів залишилося 45...
Ястребкові Показати IP 23 Червня 2010 19:16
Саме так називали себе ті, хто нищив українців: "ястребки"... Нік змінити не хочеться? І припинити паскудити тут, на цьому сайті, припинити танці на кістках убитих НКВДистами українців. Подобається комунізм і минуле? Прошу пана до Росії - там повний комунізм: ні сказати, ні подумати; на відміну від України.
Ястребку Показати IP 24 Червня 2010 06:34
Шановний Ястребок, не треба паганити волинський інтернет своєю нестандартною орієнтацією. Виключи модем, іди сміття біля будинку прибери, хоч користь буде.
Ястребок Показати IP 24 Червня 2010 09:09
Українців нищили "борці за волю України" зі схронів. А ястребки били цих бандитів... перепрошую, членів незаконних озброєних формувань (див. Закон України "Про статус ветеранів війни"). Я шаную подвиг юнаків, котрі воювали з "героями" зі схронів, і саме тому обрав собі такий нік. Це по-перше, а по-друге - де і коли я влаштовував "танці на кістках"? Щось не пригадую, тим більше, це взагалі не мій стиль.
Ястребок Показати IP 24 Червня 2010 09:12
Може, вам ще Сапалаївку почистити?.. :))
Перехожий Показати IP 24 Червня 2010 11:27
Патріотизмом ситий не будеш. У нашій країні переважає або кількість, або якість: або багато українців (чи може ви їх назвете резидентами, бо ж вони не патріоти?), які не переймаються своєю українськістю, або мало українців (як, наприклад, зараз), які хочуть незалежності, проте не знають, як будувати країну для громадян. Визнати героїв мало, потрібно користуватись тим, що вони здобули. Вони ж боролись не за те, щоб їх визнавали чи пам'ятали, а за те, щоб люди, які прийдуть, жили краще, ніж вони самі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus