USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку нагородили кращі короткометражки . ВІДЕО

13 Вересня 2010 16:53
У Луцьку 11 вересня в Палаці культури відбувся перегляд та церемонія нагородження переможців першого всеукраїнського арт-фестивалю короткометражних фільмів START FILMS UA «Перший кадр».

Фестиваль організували Народна аматорська кіностудія «Волинь» та муніципальне кіновідеооб’єднання «Лучеськ Великий». До участі у «Першому кадрі» приймали усіх бажаючих не залежно від віку та типу зйомки фільму. Єдина умова від організаторів – аби фільм був відзнятий саме українською командою.

Як розповів директор фестивалю Микола Кушнірук протягом відбіркового етапу на адресу журі надійшло більше 50 фільмів. Стрічки зняті як на відеокамери, а так і на фотокамери з режимом відео зйомки. Деякі роботи є анімаційними.

Переможців у п’яти номінаціях визначало журі у складі керівника кіностудії «Волинь» Бориса Ревенка, режисера Віталія Герасимлюка, акторів Волинського облмуздрамтеатру імені Тараса Шевченка Мирослава Юзефовича та Леоніда Тивонюка, а також звукорежисера продакшн-студії Ігоря Тимощука.

Кушнірук каже, що при виборі переможців, журі враховувало композицію, сюжет, оригінальність, якість та естетику фільму. Директор фестивалю коментує, що передивився усі стрічки подані до участі, проте запевняє, що одні з найкращих – саме з Луцька.

Під час церемонії нагородження переможці фестивалю отримали пам’ятні статуетки переможців, дипломи та грошові призи. По закінченню на глядачів чекав концерт та майстер-класи.

Серед тих, хто вшановував переможців, був і голова Луцької міської парторганізації ВО «Батьківщина» Григорій Пустовіт. Політик привітав учасників та лауреатів номінацій із Днем українського кіно та почином унікального фесту за дорученням голови Волинської обласної ради Анатолія Грицюка.

«На нинішньому фестивалі я зробив висновок: український кінематограф живе. Адже молоді кіномитці у своїх стрічках шукали запитання, а не нав"язували нам банальні примітивні відповіді. Вони не боялися занурюватися у вир своїх емоцій, навіть на рівні підсвідомості. Натомість, автори не паразитували на нині модних сльозогінно-адреналінових рефлексіях», - зазначив Григорій Пустовіт.

Отож, лауреатом премії Гран-прі став Анатолій Самойленко за фільм «Містер ІТС. Божевільня». Він же спільно з Олексієм Криворучком переміг у номінації «Найкращий монтаж» за фільм «Кейс».

У номінації «Найкращий звук» переміг фільм «Дверь» Павла Мишнева, а в категорії «Найкращий сюжет» перемогу отримала короткометражка «Ідентифікація» Олександра Слободи.

Найкращою акторською роботою визнали стрічку «Муза» Оксани Бесараб, а в категорії «CREATIVE FILM» перемогла короткометражка «Не буду взрослеть» Олександра Лідаговського.

Микола Кушнірук каже, що наступного року фестиваль матиме назву «Другий кадр» та найімовірніше пройде також у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Я Показати IP 13 Вересня 2010 17:03
А як же "Рожеві квіти"?
ЛітРедактор Показати IP 14 Вересня 2010 18:37
))))... Їм так і не вдалося прорости через усю цю кіносірість депресивних "фільмиків"((( Дякую, що турбуєтеся, Я))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus