USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку показують Волинь в мініатюрі

4 Вересня 2010 09:20
Понад півтисячі експонатів із зображеннями видатних місць та осіб Волині зібрали на виставці «Волинь у мініатюрах», яка відкрилась у Луцьку 3 серпня.

Майже всі предмети протягом багатьох років збирав лучанин Андрій Завгородній. Серед його колекції можна побачити і стародавні раритетні листівки, поштові марки, коверти із спецпогашеннями, монети, грошові купюри давньої Волині.

Важливе місце посідають автографи видатних волинян та екслібриси.

Як розповів пан Андрій, основною метою виставки є прагнення показати волинянам, що на Волині в різні часи видавалось багато цікавих речей, які на сьогодні важко знайти. Зокрема це поштові марки та конверти, які видавалися обмеженим тиражем і майже не збереглися.

Також на виставці представлені нещодавно випущені монети із зображенням Зимненського монастиря та Луцька, які вже сьогодні важко знайти та придбати, оскільки тираж майже розкуплений.

Серед літературних експонатів можна побачити книги, присвячені Волині.

Також на замовлення Волинської Асоціації колекціонерів «Паритет», яка є організатором виставки, було виготовлено три великих пазли із зображенням грошових знаків, що містять тематику Волині та Луцька.

Голова асоціації Анатолій Сєрков відкрив секрет, що ця виставка є своєрідним стартом для цікавого проекту, який незабаром зможуть побачити лучани та гості міста. У планах «Паритету» зробити експозицію, на якій будуть представлені усі регіони України і підготовка якої вже розпочалася. Зокрема Донеччина, Тернопільщина та Херсонщина вже надіслали свої візитівки, буклети, альбоми та автографи видатних осіб.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 4 Вересня 2010 15:30
Клас !!! Як це ще Бондар пропустив шанс пропіаритись на виставці, дивно. Чи бабки закінчились, чи зажав на добре діло пару тисяч ???
Я Показати IP 6 Вересня 2010 09:23
Йому нема коли. Він до виборів готується, а такі "дрібниці" - дармове витрачання часу.
Орест Показати IP 6 Вересня 2010 12:02
До речі, я знаю, що ця асоціація самотужки розробила різну атрибутику про Луцьк прикольну і не раз зверталась до міскради за підтримкою, на шо мер сказав - галяк, панове! А ше всюди показуха була типу міськрада монету Луцька випустила, а то насправді про все "Паритет" клопотав, але його "випадково" забули, зате похвалили класного міського голову. Негарно якось... Місто, яким ти керуєш, треба любити і лучан, які прагнуть щось зробити для свого міста теж.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus