USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку презентували «інтелектуальний екстракт». ФОТО

3 Грудня 2010 14:39
Нове видання найкращих публіцистичних статей «Екстракт +200» газети «День» варто видавати кожному молодому українцю при отриманні паспорта, - вважає ректор ВНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан.
Редактор газети Лариса Івшина під час презентації видання в Луцьку 3 грудня у бібліотеці ВНУ імені Лесі Українки підтримала таку думку.
Видання цієї серії є своєрідним дайджестом найкращих публіцистичних статей, які друкувалися в газеті. Нова книга доповнює видання «Екстракт +150», який презентували у 2009.
Загалом книг бібліотеки газети вже вісім і вони переважно стосуються історичної, культурної тематики, розвитку національної і громадянської думки. Книги видані не лише українською, а й російською і англійською мовою.
Зокрема, декілька видань присвячені американському журналісту Джеймс Мейсі, який правдиво розповів про події голодомору в Україні в 1932-1933 роках.
«Це важливі уроки історії – не віртуальний, не теоретичні, не для архівних знань. Це жива тканина сьогоднішнього дня», - зазначила Лариса Івшина, аналізуючи одну зі статей, що торкається взаємостосунків Польщі та України.

«Всі ці статті повинні бути прочитані. Я насамперед це тим, хто хоч розуміти в якій країни, в якому світі він живе, над якими завданнями треба працювати. Я думаю це буде корисно, я в цьому абсолютно переконана», - зазначила Івшина.

Надзвичайний та Повноважний Посол Фінляндії в Україні Крістер Міккелссон, який завітав на презентацію, зазначив, що газета є важливою для дипломатів, так як в ній значна увага приділяється саме історії. Не лише України – а й інших європейських держав. Він зазначив, що «не треба робити політики з історії, але її треба знати».

Примірники видань передали у бібліотеки міста - у рамках просвітницької акції «Дня» «Подарунок рідній школі».







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Виборець Показати IP 3 Грудня 2010 17:38
"Нове видання найкращих публіцистичних статей «Екстракт +200» газети «День» варто видавати кожному молодому українцю при отриманні паспорта, - вважає ректор ВНУ імені Лесі Українки Ігор Коцан." і в додачу ще й трішечки Токарського В.В. Коцан за нього ну дуже-е-е-е вже агітував на виборах!
до Виборця Показати IP 10 Грудня 2010 18:39
))))))))
доо Виборця Показати IP 10 Грудня 2010 18:51
))))))))))))
Юка Показати IP 29 Грудня 2010 22:17
Коцан агітуватиме й за чорта лисого. Аби бабло йому хоч трішечки капало, бо ж за посаду треба всім платити. В універі вже ходить анекдот про Коцана: кому він ще за ректорство не платив, підходьте - заплатить. Ви думаєте, йому Івшина потрібна. Йому потрібен доступ через Марчука (чоловіка Івшиної) до Табачника, щоб залишитися в кріслі, бо ж мають гнати як собаку. Давно пора звільнити вуз від такого лиха.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus