USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

У Луцьку презентували книгу про причини поразок українців

17 Лютого 2011 16:25
17 лютого народний депутат Тарас Стецьків презентував у Луцьку книгу «Історичні причини наших поразок і перемог».

За словами народного обранця, в Україні необхідно створити нову платформу для боротьби з «ордою, яка захоплює українське суспільство».

«В травні минулого року у духовному центрі Зарваниця, що на Тернопільщині, зібралися активні громадські та політичні діячі з п’яти західних областей. Ми вирішили, що потрібно створити таке об’єднання, яке б могло протидіяти сучасній владі», - зазначив нардеп.
Водночас він зауважив, що це у жодному разі не є нова політична партія.

«Ще раз наголошую, що ми не хочемо створити ще одну політичну силу, у нас їх і так достатньо. Тому ми вирішили за основу взяти територіальні громади. Тобто створити на місцях щось на зразок «Просвіт», спортивних клубів, культурних центрів. В таких осередках люди зможуть духовно збагачуватися» - переконаний Тарас Стецьків.

Зокрема книга «Історичні причини наших поразок і перемог» - це перший крок відновити історичну пам'ять українського народу. За словами Стецьківа, нова влада на чолі з міністром освіти Дмитром Табачником намагається переписати історію України.
«Тому коли вийде новий підручник з історії, то ми до того часу вже поширимо цю книгу по бібліотеках шкільних закладів», - запевнив народний депутат.
Як пропагуватимуть ідею відновлення культурних національних цінностей на заході, в центрі та півдні, Тарас Стецьків уже знає, а от що робити з Донбасом та Кримом й гадки немає.
«Знаю одне – ми не будемо посилювати конфронтацію. Думаю, нам вистачить мудрості, щоб не піднімати аж так амплітуду. Наш вік, наш досвід і наше розуміння, що таке національна справа, допоможуть уникнути наростання ворожнечі», - переконаний нардеп.
До «Зарваницької ініціативи» вже приєдналися відомі політичні та культурні діячі, серед яких Роман Ткач, Юрій Стець, Олесь Доній, Марина Ставнійчук, Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Іван Вакарчук та Василь Шкляр.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ястребок Показати IP 18 Лютого 2011 11:13
Спасибо "ВН" за эту инфу. Поржал. Особенно над словом "перемог" в названии книженции. А список діячів - это прям... не могу назвать их "солнечными клоунами", другой эпитет в голове крутится... Смех и грех.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus