USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку пройшов фестиваль нацменшин. ФОТО

15 Листопада 2010 17:25
У Луцьку 14 листопада пройшов ІХ фестиваль культур національних меншин Волині «З чуттям єдиної родини».

У рамках фестивалю була організована виставка фотодокументів та книг, а також концерт художніх колективів.

В концерті взяли участь представники семи національних меншин. Зокрема, виступив зразковий дитячий ансамбль «Радість», який виконав танець «Всі ми діти твої, Україно».

На концерті виконували національні традиційні пісні та танці. Особливо тепло сприйняв переповнений глядацький зал уривок «Тиха украинская ночь» з повісті Миколи Гоголя «Вечера на хуторе близ Диканьки» та поезію Сергія Єсеніна у виконанні представників «Російської общини Волинської області».

На фестивалі були присутні заступник голови Волинської ОДА Олександр Курилюк та керуючий справами Волинської обласної ради Андрій Кирильчук.
Олександр Курилюк зазначив, що правильніше казати не національні меншини, а «братні народи» - «тому що які б не ходили в останні роки політичні спекуляції, але всі ми – великий народ, велика країна».

Андрій Кирильчук назвав фестиваль святом дружби, братерства, радості і тепла. «Ми всі об’єдналися навколо однієї ідеї, щоб розбудовувати нашу прекрасну Волинь» - відзначив Кирильчук.

Представники влади нагородили учасників фестивалю подяками. Їх, зокрема, отримали голова Товариства польської культури імені Тадеуша Костюшка у Луцьку Ніна Поремська, голова Товариства польської культури на Волині імені Єви Фелінської Валентин Ваколюк, голова Волинської релігійної громади прогресивного іудаїзму Сергій Швардовський, голова Волинського обласного громадського центру російської культури «Співвітчизник» Валентина Соловйова, голова товариства Чехів «Матіце Волинська» Лариса Младанович, голова Волинської обласної громадської організації «Російська пісня Волині» Надія Хупка, голова громадської організації «Російська община Волинської області» Тетяна Дементьєва, та голова Волинської обласної організації циган «Терне Рома» Сергій Григориченко.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Helge Показати IP 15 Листопада 2010 23:58
Улыбнуло про "прогрессивный иудаизм...." )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus