USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку розпочався сезон культового кіно

31 Березня 2010 12:54
«Сніданок у Тіфані» - така назва фільму, показ якого організував новостворений кіно клуб «Сінематек» («Cinemateque») у кіностудії «Волинь».

«Ми хочемо познайомити молодь із культовими творами світового та вітчизняного кіномистецтва. Просто сучасна реклама та кіноіндустрія не є тим показником, на який можна було би рівнятися.

Ми хочемо стати орієнтиром для людей, щоб вони знали, що саме варто дивитися. Фільми для перегляду я обираю особисто. Але ми не нав’язуємо свої погляди. Навпаки, хочемо познайомити глядача з тим кіно, якого він ще не бачив», - каже ініціатор кіноклубу Світлана Самчук.

Організатори кіноклубу не показують того, що демонструється у великих кінотеатрах міста.

«Маю у колекції понад 800 стрічок, себто, моїх власних, які я зібрала. І зрозуміло, що відразу все я показати не можу. Той самий Тарковський, Муратова, Миколайчук, Параджанов, Довженко. Або Ейзенштей, якщо брати ще старіші. Дуже багато є культових режисерів, яких варто показати і обговорити, але це все з часом», - каже Світлана.

Кожного вівторка о 19.00 «Сінематек» презентує новий фільм. Вхід за запрошеннями. Хоча є символічна ціна у дві гривні, щоб заплатити за оренду відеопроектора. Кількість місць обмежена, бо маленький зал не дозволяє помістити усіх.

«Ми не націлені на великі аудиторії. Ми зробили запрошення саме для того, щоб відсіяти той загал, якому це не треба. Щоб не було надто багато людей», - каже Світлана.

Любителі фільмів після кожного показу обговорюють кінострічку.

Довідково:

Кіноклуб «Сінематек» - підструктура творчої молодіжної організації «Квартира FM».

Її голова Іванна Мартинів каже, що організовують щось для того, аби люди мали чим зайнятись у вільний час.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Влад Показати IP 31 Березня 2010 16:48
Низкий тебе поклон,дело твое здоровское...Покажи людям Бергмана,Антониони,Куросаву,Каурисмяки,Ходоровского и т.д.А еще всем советую необыкновенную мелодраму турецкого производства,Джамиля Шана "Восемь дней Зейнеп" и "Восемь дней Дельбир",и не только девушкам.
Александр Показати IP 31 Березня 2010 19:12
Смотрите и посмотрите... У Шана есть еще один фильм из этой трилогии..."Восемь дней ...не помню" - еще не посмотрел. Хорошее дело - кино. Нашлось бы помещение нормальное на 15 - 30 человек , можно было бы оборудовать.Вопросов много , решаемы они весьма тяжело, но то , что растут Поколения Поп - Корна , это - хвакт. Демонстрируется в основном , кино "прикольное" , и чем дальше , тем исключительнее прикольное . В других городах уже ужаснулись и начинают потихоньку возрождать КИНО .Мы как всегда - сзади. Тем более приветствую попытки просветительства , культуртрегерства ... ну , вы поняли... Могу попытаться и я помочь в организации показов ? Советом , материалом (контентом), может , еще чем - нибудь? Александр [email protected]
Віталій Показати IP 9 Квітня 2010 21:05
Я з задоволенням переглянув такі фільми. Як потрапити у цю компанію?
ВіталійН Показати IP 9 Квітня 2010 21:05
Я з задоволенням переглянув такі фільми. Як потрапити у цю компанію?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus