USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку відбулася Свята Меса в пам’ять загиблих під Смоленськом. ФОТО

14 Квітня 2010 18:44
Свята Меса в пам’ять жертв Катинської трагедії та осіб, що загинули у трагічній авіакатастрофі під Смоленськом відбулася 13 квітня у Кафедральному костелі Святих Апостолів Петра і Павла.

До спільної молитви долучились представники обласної та міської влади, духовенство православних конфесій, працівники Генерального консульства Республіка Польща у Луцьку, гості з Польщі та сусідніх областей, лучани.

До слова, ця Свята Літургія була запланована саме на 13 квітня, проте мала бути проведена в рамках заходів, присвячених вшануванню пам’яті жертв Катинської трагедії. Проте під час спільної молитви символічні хрести постали не лише в пам’ять про жертви сталінського терору, але 96 лампадок було запалено на згадку про кожного, хто 10 квітня трагічно загинув у авіакатастрофі під Смоленськом.

Святі отці разом з мирянами молилися за всіх, хто передчасно втратив життя під час репресій та воєн.

Ксьондз-пралат Анджей Пузон з польського міста Грубешов у проповіді зазначив, що сімдесят років тому, коли відбулось масове винищення польських офіцерів, було втрачено цвіт нації, еліту Польщі. І пам’ять про ці події не повинна зникнути , це має бути відображено в історії кожної Європейської країни для того, щоб подібне більше не змогло повторитись.
До слова, Анджей Пузон також мав летіти у президентському літаку до Смоленська, але віддав своє місце старшому колезі.

У своїй промові Генеральний консул Республіки Польща Томаш Янік подякував усім небайдужим лучанам за співчуття. «На тих самих землях Польща знову втратила своїх патріотів. У літаку були як перші особи держави - Президент Лех Качинський з дружиною, парламентарі, військова еліта, духовенство, діячі культури, так і члени родин загиблих у Катині офіцерів, охорона, обслуга літака. Там була репрезентована частинка Польщі і ця частинка померла у серці кожного з нас», - наголосив у своїй промові Пан Генеральний консул.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus