USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку відкрилася виставка вишитих ікон. ФОТО

8 Жовтня 2010 19:23
У Луцьку до Дня Покрови Пресвятої Богородиці та Дня Українського козацтва відкрилася виставка вишитих ікон «Під твою милість прибігаємо…», організована Волинською Асоціацією колекціонерів «Паритет».
Як розповів автор робіт Олександр Шум, на виставці представлений результат його десятирічної праці. «Я починав вишивати з рушників. Але свого часу в мене захворіла мама, і це стало поштовхом до того, щоб спробувати створити щось краще. Я вишив ікону і мені сподобалося. Тож я взяв благословення в Митрополита Луцького і Волинського Ніфонта та доктора отця Дмитра Блажейовського і робота пішла дуже швидко та легко. Був період,коли вишивав і вдень, і вночі», - розповів майстер.
Голова Українського товариства охорони пам’яток і культури алина Марчук привітала автора робіт з відкриттям виставки і вручила йому посвідчення члена товариства УТОПіК.
Серед виставлених експонатів є схеми вишивок ікон, колекційні монети із зображенням святинь, література на релігійну тематику.
Виставку можна оглянути з 9 до 16 години щодня крім вихідних, у приміщенні центрального офісу ПАТ «Західінкомбанк»
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus