USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку відкрили документальну виставку до 925-річчя міста. ФОТО

16 Серпня 2010 12:38
Виставка «Луцьк в минулому», приурочена до 925-ої річниці першої писемної згадки про місто Луцьк, відкрилася 16 серпня у Державному архіві Волинської області.

По це повідомила начальник відділу інформації та використання документів державного архіву області Антоніна Кравчук.

На виставці представлені архівні документи з історії Луцька. Серед них - герби міста, карти, цікаві розвідки про Луцьк.

Зокрема, це книга Адама Войніча «Луцьк на Волині», Іпатіївський літопис, де вперше згадується назва «Луцьк», а також друковані видання, які виходили в Луцьку.

На виставці можна побачити 50 фотографій, де зафіксовані, зокрема, перша міська електростанція, вхід на стадіон, пам’ятник Богдану Хмельницькому, кінотеатр «Комсомолець», шляхетський дім-будинок XVIII століття на вулиці Ярощука, перша аптека в місті Луцьку на вулиці Драгоманова, Іверська капличка, церква Преображення тощо.

Виставка буде діяти до кінця вересня.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
CONTRA Показати IP 6 Січня 2013 16:28
ЩО ЗА МАРАЗМ ЛУЦЬКУ УЖЕ ПОНАД 1100 РОКІВ А МЕРІЯ ПРОДОВЖУЄ КОРИСТУВАТИСЯ ЦИРКУЛЯРАМИ ПРИЇЖДЖОГО ПСЕВДОНАУКОВЦЯ НАВМИСНО БО МУДУВАТІ "ВОСТОЧНІКІ" НЕ БАЖАЮТЬ ВИЗНАВАТИ ДОВЕДЕНОГО ФАКТУ ЩО ЛУЦЬК ДРУГЕ ЗА ВІКОМ МІСТО В КРАЇНІ ПІСЛЯ СТОЛИЦІ ХОЧА ВИСТАВКА ЗВИЧАЙНО Ж РІЧ ХОРОША

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus