USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку збудували «живий» герб. ФОТО. ВІДЕО (оновлено)

24 Серпня 2010 13:17
Четвертий рік поспіль у Луцьку в День Незалежності України відбулася акція «Українська вишиванка» - люди у вишитих святкових строях знову вибудовували «живу» фігуру.

Цього разу, як і на дебютній акції у 2007-му, люди вишикувалися у формі тризуба.

Акцію приурочили не лише до Дня Незалежності, але й до 925-ї річниці першої згадки про Луцьк.

Театральний майдан Луцька був майже вщерть заповнений людьми. За приблизними підрахунками в акції взяло участь близько двох тисяч людей.





Розпочалась акція ходою, яку очолили луцький міський голова Богдан Шиба, архієпископ Луцький і Волинський Михаїл. Пластуни несли синьо-жовтий стяг від Свято-Троїцького собору, де відбулося богослужіння, до пам’ятника Лесі Українці. Молодь несла освячену хоругву та стяги – український та волинський.


Шиба привітав зі святом усіх людей, які зібрались на майдані, вишикувавшись у формі тризуба. Сказав, що «любить усіх лучан».

Після цього з вікон «бім-бома» фотографи та оператори зазнімкували «живий» тризуб з людей у вишиванках.

Усі заспівали «Ще не вмерла Україна»

Усі, кого ще цікавило святкування Дня незалежності, після виконання гімну вирушили святковою ходою у старе місто – до Замкової площі. Таких виявилось багато. Слідом за церковниками та членами Пласту рухались інші лучани.

На Замковій площі до присутніх з вітальним словом звернувся і Шиба, і заступник голови облради Борис Загрева, і владика Михаїл.


Співали «Многії літа».

Керував перебігом сценарію заклопотаний директор міського департаменту культури Сергій Годлевський.

На завершення урочистостей Шиба звернувся і до іноземних гостей святкової процесії. Подякував їм за візит та подарував на згадку про українську культуру вишиті рушники. Дарунок від мера Луцька отримали білоруси, росіяни, індонезійці, поляки та серби.




По тому виконанням двох пісень потішив музикант, начальник міського управління культури Юрій Поліщук. Після нього запросили до співу вихованок Луцької музшколи №1.

Завершилась акція внесенням хоругви та прапорів до замку Любарта.

Учасникам акції вручали символічне «Пам’ятне посвідчення громадської акції «Українська вишиванка». У ньому йшлося: «Шановний друже! Щиро вдячні тобі за активну національну та громадську позицію, а також за участь в акції «Українська вишиванка», присвяченій 925 річниці від першої згадки про м. Луцьк. Щастя, добра тобі, звершень і перемог! У вишиванці крокую світом. Луцький міський голова Богдан Шиба».


Довідково:

Акція «Українська вишиванка» відбувається у Луцьку вчетверте. у 2007 році її учасники шикувалися, як і цьогоріч, тризубом.

У 2008-му - словом ЛУЦЬК.

У 2009 вони вибудовували слово УКРАЇНА

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Umnik Показати IP 24 Серпня 2010 13:19
Не пропорційно, але КРАСИВО!!!
Свій Показати IP 24 Серпня 2010 13:55
Фантазія закінчилася певно... Був же ж тризуб! Стали б цифрами 925 - і не занадто було б (як торік з словом УКРАЇНА, де перші букви злилися) і в тєму.
Анатолій Котлюк Показати IP 24 Серпня 2010 15:30
більше фото тут: http://molod.in.ua/?p=3723
Tarantino Показати IP 25 Серпня 2010 01:24
А в Шиби нова вишиванка...
НЕВЖЕ Показати IP 25 Серпня 2010 09:57
Ми, Богдан Шиба, щиро вдячні Вам ...?
ND Показати IP 25 Серпня 2010 10:30
Чому гімн зі словами "Ще не вмерла..." усі співають із "мертвими" обличчями?
скептик Показати IP 25 Серпня 2010 18:30
Та профанація це все. Креативу бракнуло, Гузь знову кричав, Поліщук співав - нічого нового, Шиба говорив - те ж саме... Годлевському 2, за 12-бальною системою. Вкотре прикро за СЛАВНЕ місто!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus