USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У випускників луцької «Академії екскурсоводів» - іспити

29 Квітня 2010 10:34
Випускники «Академії екскурсоводів» провели перші екскурсії Луцьком малодослідженими об’єктами міста. Молоді екскурсоводи розповіли про будинок російського імператора Петра І, монастир тринітаріїв та вулицю, що названа на честь Олександра Пушкіна.
«У Луцьку існує проблема з недостатньою кількістю кваліфікованих кадрів, тобто людей, які задіяні в туристично-екскурсійній діяльності. Тому ми працюємо зараз над вирішенням цієї проблеми, започаткувавши «Академію екскурсоводів». Навчальний курс триває 2,5-3 місяці і є цілком безкоштовний», - розповів начальник відділу туризму та рекреації департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцької міської ради Юрій Моклиця.
Навчання на майбутніх гідів складається із теоретичних та практичних занять. З теорії тут викладають історію, психологію, мову, специфіку екскурсійної справи.

Наразі у майбутніх екскурсоводів відбувається екзаменаційний етап. Для цього їм потрібно вибрати об’єкт в Луцьку, підготувати та провести екскурсію. Наприкінці екскурсії «туристи» виставляють оцінки, з яких складається своєрідний рейтинг.
Першим на собі роль екскурсовода випробував студент географічного факультету Святослав Кримчук, який розповідав туристам історію Театрального майдану, вулиці Лесі Українки та Пушкіна,2.

Особливу увагу Святослав приділив будинку, де, за історичними даними, у 1709 році перебував Петро Великий. Хоча, як зауважив молодий екскурсовод, прямих свідчень цього факту немає.
Закінчилася екскурсія біля монастиря тринітаріїв, який сьогодні слугує для лучан як військово-медичний госпіталь.

До речі, регламент на одну екскурсію був встановлений 30 хвилин.
Всього в «Академії екскурсоводів» навчається 14 людей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
маркіза Показати IP 29 Квітня 2010 12:37
хочу в цю школу гідів!!! коли наступний етап навчання?!
компетентний Показати IP 29 Квітня 2010 16:18
Наступний набір буде в вересні. Інфу знайдете в інтернеті.
Святослав Показати IP 13 Травня 2010 21:18
думаю Юра від бажаючих не буде відбою!=)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus