USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

В Згоранах згадали старовинні обряди в святкуванні Івана Купала

7 Липня 2016 20:04
Свято Івана Купала мешканці села Згорани Любомльського району відзначали в ніч із 6-го на 7-ме липня. Цьогоріч організатори свята, якимим виступили Любомльський та Згоранський будинки культури, основний акцент зробили на дотриманні старих обрядів, - пише БУГ.

Після офіційних привітань та вручення подяк на сцені розпочалось театралізоване дійство. Гурти дівчат та хлопців сватали Марену та Івана, саме їхні опудала зробили із соломи. Виступали фольклорні ансамблі району, Згоран та сусідніх сіл.

Подарунком від польських гостей стали виступи їх фольклорних гуртів, які виконували як і українські, так і польські народні пісні приурочені до свята.

Святкову програму завершили плетінням вінків із польових квітів, пусканням їх на воду. На березі Великого Згоранського озера розпалили велике вогнище біля якого молодь танцювали до пізної ночі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Алекс Показати IP 7 Липня 2016 20:42
"Молодці". Ще зробіть ідола перуна для повного щастя. Сумно і соромно якщо це робили православні!( бо якщо це робили язичники,то я нічого не маю,кожен має право кому поклонятися.
Anonymous до Алекс Показати IP 7 Липня 2016 22:50
Пгавославіє головного мозку, що тут ще додати...
ГОЛОВНИЙ Показати IP 8 Липня 2016 00:19
САМЕ ГОЛОВНЕ НАСИПАТИ СОЛ1 П1Л ЯЙЦЯ КОЖНОМУ))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus