USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

В Україну повернули фільми з російським дубляжем

2 Вересня 2010 11:59
У кінотеатрах Севастополя, Ялти, Феодосії та Євпаторії йде російськомовний показ одразу двох кінострічок виробництва США - бойовику «Нестримні» і трилеру «Піраньї 3D».

Заступник голови Ради міністрів автономії Тетяна Умрихіна повідомила, що з недавнього часу керівництво України позитивно дивиться на те, щоб у Криму прокат фільмів здійснювався російською мовою, - пише Газета.ua.

«Ми собі поставили за мету - домогтися того, щоб можна було (показувати в кінотеатрах Криму) і мультики дітям російською, і молоді - те, що належить, щоб вони дивилися. Та й у цілому (потрібно) прибрати цей дискримінаційний момент», - заявила Умрихіна.

«Принаймні, в Міністерстві культури України нас розуміють, всі питання вирішені. Тепер все залежить від парламенту», - додала вона.

Заступник голови Ради міністрів Криму підкреслила, що мова про заборону фільмів українською в Криму не йде.

«Ми не ставимо питання так - забороніть фільми українською. Заради Бога, те, що вже зроблено українською, хай іде. Не будемо ж ми їх переробляти», - сказала заступник прем'єр-міністра Криму.

Втім, кінопрокатники заявляють, що отримують в основному фільми, дубльовані українською.

У вересні в прокат зайде одразу кілька цікавих зарубіжних фільмів, показ яких буде йти тільки українською мовою.

У Криму вважають, що Міністерство культури автономії могло б взяти на себе функцію по видачі дозволів на прокат фільмів російською.

«Це б, звичайно, нам усім розв'язало б руки», - говорять кінопрокатники.

Нагадаємо, в липні уряд заборонив прокат фільмів, дубльованих у Росії та інших іноземних країнах.

Після цього Верховна рада Автономної республіки Крим надіслала до Конституційного суду запит з проханням розтлумачити закон про кінематографію, зокрема його положення щодо дубляжу іноземних фільмів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Вікторія Показати IP 13 Вересня 2010 16:03
Нестримні - саме таку назву має бойовик. Будьте добрі, редагуйте і вичитуйте тексти.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus