USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Вагомі внески» митців Волині влада оцінила у 800 гривень

20 Серпня 2010 09:06
На Волині відзначили лауреатів обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва.

Про це 19 серпня повідомила прес-служба Волинської облдержадміністрації.

У номінації імені Агатангела Кримського премію отримав письменник Ігор Ольшевський – за збірку поезій «Зодіакальне світло», есе «Григорій Сковорода: Місія Посланця» (2008) та книжку прози «Хованки в житі» (2009);
У номінації імені Йова Кондзелевича премію вручили майстрові народного мистецтва Тамарі Домровській - за вагомий особистий внесок у збереження та розвиток традицій української народної вишивки, виховання молоді на зразках народного мистецтва;
У номінації імені Миколи Куделі переміг драматург Микола Кузьо – за дослідження і відтворення подій голодомору у п’єсі «Прости і помилуй» та показ її в багатьох містах України (2007-2008).
У номінації імені Ігоря Стравінського премію вручили директорові Устилузької дитячої школи мистецтв Володимир-Волинського району Володимиру Терещуку - за активну популяризацію життя і творчості Ігоря Стравінського, вагомий внесок у проведення фестивалю «Стравінський та Україна».
У номінації імені Степана Кривенького переміг народний аматорський фольклорно-етнографічний ансамбль «Терниця» Ківерцівського районного будинку культури. Його нагородили «за високу виконавську майстерність, збереження і популяризацію традиційної культури Західного Полісся, пісенної творчості та активну участь у культурно-мистецькому житті краю».
Премію імені Олександра Цинкаловського отримав дослідник в галузі археології та волинезнавства, кандидат історичних наук, доцент Волинського національного університету імені Лесі Українки Григорій Охріменко – за вагомий особистий внесок у дослідження, вивчення і популяризацію історії та культури рідного краю.

Грошова винагорода лауреатам обласних іменних премій 2010 року становить 800 гривень кожному.

Нагадаємо, комітет з присудження обласних іменних премій у галузі літератури, культури і мистецтва оприлюднив список претендентів на премії у середині липня 2010 року. Переможців обласних премій 2010 року визначали підсумками таємного голосування членів комітету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus