USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Волинська співачка завоювала Гран-прі міжнародного фестивалю

14 Грудня 2010 17:16
Волинська співачка Галина Конах стала володаркою Гран-прі четвертого Міжнародного фестивалю «Чорнобильські мотиви», що відбувся 11 грудня у Дніпропетровську.

Як розповіла Галина Конах, окрім неї, Волинь на фестивалі представляли ще п’ятеро волинян. До прикладу, у номінації «образотворче та прикладне мистецтво» брав участь майстер плетіння з лози, волинянин-ліквідатор аварії на ЧАЕС Анатолій Лучко, у номінації поезії - педагог Підгайцівської ЗОШ Юлія Конах.

Остання, до речі, отримала спеціальний приз журі і була єдиною україномовною авторкою поезії на фестивалі. Й, окрім того, увійшла у п’ятірку найкращих авторів поезій на фестивалі.

А Галина Конах виконувала на фестивалі власну пісню «Соборна самота» на слова волинського поета Віктора Вербича. За що й отримала від журі, яке очолювала народна артистка України Ніна Матвієнко, найвищі бали.

Як пише сайт Дніпропетровської організації «Союз Чорнобиль України», Галина Конах виконала «композицию всепроникающей скорби по однажды ушедшим и не вернувшимся мужчинам, лишь скорбная весть дошла до родных покинутых хат, но память по ушедшим жива в наших сердцах».

Довідково:

Як пише Укрінформ , ІV міжнародний фестиваль "Чорнобильські мотиви" пройшов у Дніпропетровську до Дня вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Дніпропетровська організація інвалідів "Союз Чорнобиль України" - одна з найбільших. Саме її активісти стали чотири роки тому ініціаторами і організаторами свята пісні, поезії та дитячої творчості, до яких приєдналася згодом і Всеукраїнська громадська організація "Асоціація "Афганці Чорнобиля". Кількість учасників фестивалю "Чорнобильські мотиви" щороку зростає. Цього разу, окрім виконавців з України, Росії, Білорусі та Молдови завітали гості з Німеччини. Загалом на фестиваль приїхало двісті виконавців. Протягом усіх років існування фестивалю "Чорнобильські мотиви" талісманом заходу була Ніна Матвієнко. Трагедія торкнулась і її родини, тому народна артистка України, як ніхто інший, переймається його долею. Фестиваль став для ліквідаторів своєрідною душевною розрадою. Піснями, запевняють, вони лікуються.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
дід панас Показати IP 14 Грудня 2010 17:22
приємно холєра матира
filadelfos Показати IP 14 Грудня 2010 18:42
Клево!поздравлялки))
Олег Показати IP 14 Грудня 2010 20:38
Ого!!!!!Конашка, ти краща!!!!!УРАААААААААААААААААААААААААААААААА!!!!!
Lenar Показати IP 14 Грудня 2010 22:55
Галю вітаю!
Свєтік Показати IP 14 Грудня 2010 23:23
Галічка МОЛОДЕЦЬ!так тримати!Хай знають волиняни і гордяться!
VSC Показати IP 15 Грудня 2010 12:19
Читаю - Гран-при международного фестиваля. Ну, думаю, фест в Бундесе, Франции или Польше, на худой конец, а тут забугорьем и не пахло. Теперь понятен уровень достижения. Поздравляю.
Ліна Показати IP 15 Грудня 2010 18:47
Галюня усі нагороди із-за бугра привозить,а про це ніхто ніколи не пише(((а на Україні як щось візмеш,то трублять у всі труби,чого так????У неї стільки нагород якраз міжнародних,що не перерахувати! Чомусь,тут це нікого не цікавить(
Свої Показати IP 16 Грудня 2010 12:36
Наші вітання,ГАЛИНКО!
bobi Показати IP 17 Грудня 2010 08:35
ріспект Конашка)) як захочеш,то можеш!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus