USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські актори привезли у Ковель комедію

23 Травня 2016 17:29
Із гастрольною програмою актори волинського облмуздрамтеатру побували у Ковелі.

У будинку культури Ковеля – людно. У гості до ковельчан завітав Волинський обласний музично драматичний театр імені Т. Г. Шевченка з виставою «Шельменко – денщик». Звістку про приїзд театралів місцеві сприйняли радісно, адже такі культурні заходи відбуваються тут не часто.

Про це повідомили у прес-службі Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом».

Охочих подивитися комедію було чимало, поціновувачі театрального мистецтва розібрали усі квитки за день. «В залі аншлаг, дуже багато людей. Дуже добре, якщо такі заходи в Ковелі будуть продовжуватися», – розповідає депутат Ковельської міської ради, член політичної партії «УКРОП» Ігор Пініс.
Ковельчани зізнаються, до театру навідувалися б, якби вистави відбувалися у місті частіше. Пані Алла – шанувальниця театру. Жінка ще з дитинства любить це мистецтво, передала його дітям і внукам. Вона переконана, завдяки залученню до прекрасного українцям вдасться відродити культурні цінності.
«Взагалі, такі вистави вони по-суті працюють на національну ідею, тому що ми стаємо причетні до наших традицій, до нашого минулого. Тут, он навіть цей суржик показує, як він виглядає на тлі української мови, і це теж є одним із уроків, які нам необхідні тепер. Такий захід дуже корисний, дуже потрібний, за що ми дуже вдячні Ігорю Петровичу», – каже Алла Полякова.
У глядачів комедія «Шельменко-денщик» викликала позитивні емоції, хтось у акторах вбачав себе, хтось своїх знайомих. Ковельчани зауважили, що вистава і розважальна, і повчальна.

«Через те, що життя наше таке складне, потрібно займатися домашніми потребами, а на театр не завжди можна знайти час. Дякуючи тому, що актори приїхали до Ковеля, я забрав діток, привів показати їм, що буває таке чудове мистецтво», – зізнається Олександр Кашик.

«У Ковелі ми побачили, що панує інша атмосфера, відмінна від тих міст, де ми вже побували. Люди готувалися до цієї вистави. Жваво обговорювали і про те, що це буде класика та комедія. Десь я чула такі коментарі, що хотілося б чогось легкого, веселого, щоб трошечки контрастувало із нашим життям, не завжди таким легким, сірим і буденним. Ми почули ковельчан, і будемо думати на майбутнє про те, як зробити дозвілля наших земляків і змістовним, і цікавим, і корисним, таким, що залишало б гарний слід у їхніх душах», – зазначила заступник голови правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Ірина Констанкевич.
Нагадаємо, що районні центри Волині цього сезону мають змогу долучитися до прекрасного завдяки гастрольному проекту «До духовних скарбниць» у рамках програми Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» із назвою «Культура і духовність». Ковельчани сподіваються, що такі ж заходи у райцентрі організують і для дітей. Втілення таких ідей цілком можливе у майбутньому.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus