USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Волинський театр презентує «Гамлета»

22 Вересня 2010 11:51
Волинський муздрамтеатр 24 вересня відкриває 71-й театральний сезон прем’єрною виставою «Гамлет» в постановці заслуженого діяча мистецтв режисера Петра Ластівки.
Театр приступив до роботи над новою виставою ще у березні цього року. Трагедія в поставці волинян буде показана вперше.
Гамлета гратиме молодий актор Дмитро Репюк (на фото), відомий за ролями Сціпіона в п’єсі «Калігула», Гаррі в виставі «Моя чарівна леді» та Цінського в драмі «Одкровення від Мазепи».

Головного негативного персонажа короля Клавдія зіграє актор Дмитро Мельничук. Він каже, що за системою Станіславського намагався знайти в персонажі щось позитивне і виправдати свого героя, аби зіграти його якнайкраще.

Роллю негативного персонажа Мельничук задоволений, адже, з його слів, на відмінну від невростенічного Гамлета, в Клавдії заховані різні відтінки характеру, які можна розкрити з різних боків.
Режисер вистави Петро Ластівка каже, що класична п’єса не втрачає своєї актуальності, не зважаючи на те, що її написали чотири століття тому. Адже розкриває проблеми зради, помсти, боротьби за владу, що не існують і досі. Проте розкрити особливості волинського «Гамлета» пропонує на власні очі.

Трагедію гратимуть 24 і 25 вересня, а також 1, 16 та 20 жовтня. Квитки вартують у партері від 10 до 30 гривень, на балконі від 5 до 10, в ложі – вісім гривень.
Також театр продовжує роботу над виставами «Лісова пісня» Лесі Українки за постановною заслуженого діяча мистецтв України Віталія Денисенка та «Гість» Галини Міхейчевої в постановці режисера Володимира Богатирьова.
Довідково:
Гамлет – трагедія Вільяма Шекспіра, одна з найвідоміших його п’єс, і одна з найбільш знаменитих п’єс у світовій драматургії. Написана в 1600-1601 роках.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
театрал Показати IP 22 Вересня 2010 11:56
Мельничук талановитий актор. Обов'язково піду.
Театралка Показати IP 22 Вересня 2010 13:48
Журналістам потрібно підтягнути мову. Як пишеться прийменник дієприслівникового походження "НЕЗВАЖАЮЧИ", який вживається при позначенн явищ, подій, обставин, всупереч яким відбувається дія?
Настя Показати IP 24 Вересня 2010 11:50
Дуже люблю наш театр і обов"язково піду на виставу.Мельничука поважаю по-особливому

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus