USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинський «їжачок в тумані» сподобався віце-прем’єру

24 Лютого 2010 09:37
Фільм про пригоди невтомного їжачка, знятий Волинською обласною творчою студією «Боривітер», відзначив Комітет з присудження урядової премії імені Лесі Українки під головуванням віце-прем‘єр-міністра України Івана Васюника.
Цей орган визначив переможців за найкращі літературно-мистецькі твори для дітей та юнацтва у чотирьох номінаціях за 2009 рік. У номінації «Літературні твори» більшість членів Комітету з присудження урядової премії імені Лесі Українки віддали свої голоси за українського класика Дмитра Чередниченка і його повість-казку «Хлопчик Горіхове Зерня і Лісовичка». Книга-переможець розрахована на дітей старшого садкового та молодшого шкільного віку. 74-річний автор за своє життя написав чимало поетичних книжок, книг для дітей, перекладав твори з чеської, словацької, литовської, білоруської, монгольської і латинської мов. Анімаційний фільм «Пригоди Котигорошка та його друзів. Чарівний горох» режисера Ярослави Руденко-Шведової переміг у номінації «Кінотвори для дітей та юнацтва». Також під час засідання члени Комітету окремо відзначили ігровий фільм для дітей «Фося» Волинської обласної творчої дитячої студії «Боривітер». Стрічка відзнята дітьми-членами дитячого кіногуртка Луцьк за керівництва Марії Лукашевич. Як пише «СіД», фільм уже переклали англійською, бо 2010 року він поїде на Міжнародний фестиваль аматорського кіно «Уніка» у Швейцарію. Восени 2009-го фестиваль непрофесійного кіно «Кінокімерія» у Херсоні визнав за фільмом «Фося+Кася» ІІІ місце в номінації «Ігрове кіно». Цей фестиваль став єдиним від України федеративним членом з правом голосу Міжнародного союзу непрофесійного кіно «УНІІКА» – найстарішого та найбільш престижного в Європі.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus