USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вийшла книга про волинських мучеників

1 Лютого 2011 13:04
Волинський історик, дійсний член Інституту дослідів Волині у Вінніпезі, почесний професора ВНУ імені Лесі Українки Володимир Рожко написав книгу, у якій розповів про священнослужителів Волинсько-Рівненської єпархії, знищених у 1942-1945 роках.
Презентація видання «Новітні мученики Святого Українського православ’я на історичній Волині (ХХ ст.)» відбулася Волинській духовній семінарії, пише Волинська правда.
Книга вийшла у світ завдяки фінансовому сприянню благодійників зі США та Австралії.
Ректор семінарії протоієрей Ігор Швець зауважив, що видання торкається долі сотень новітніх мучеників, ієрархів церкви, священиків, простих віруючих.
За його словами, авторові вдалося віднайти інформацію про 78 священнослужителів Волинсько-Рівненської єпархії, знищених у 1942-1945 роках.
Священнослужителі у своїх виступах зауважували, що Володимир Рожко хоча й світська людина, але водночас церковний історик.
Він написав багато книг, півтори тисячі статей до журналів, збірників, газет України, США, Канади, Великобританії, Австралії, Польщі з історії і проблем Української православної церкви.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
M Показати IP 3 Лютого 2011 17:55
Треба ще написати про мучеників і висланців в Сбір на каторгу за 1939-1941. Бо так не чесно, тільки за німецької влади шукати мучеників.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus