USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Як у Луцьку розпочався шаховий фестиваль

25 Липня 2014 21:00
Перший шаховий фестиваль розпочався у Луцьку сьогодні, 25 липня. Захід організували міська рада спільно з Волинською шаховою федерацією і присвячений він пам'яті
Небесної сотні.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, фестиваль відбувається у приміщенні Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки (вулиця Шопена,11), з 25 по 27 липня.

Сьогодні відбулось офіційне відкриття заходу. Аби привіти учасників, прийшли перший заступник міського голови Святослав Кравчук та секретар міської ради Сергій Григоренко, - повідомляє "Під прицілом".

Показово, що до участі у турнірі прибули гості-спортсмени з Білорусі та Польщі. А також представники Волинської, Івано-Франківської, Тернопільської, Закарпатської, Львівської, Херсонської, Дніпропетровської, Одеської, Запорізької, Хмельницької, Рівненської областей, Києва та Житомира.

На початку присутні хвилиною мовчання під відлік метроному вшанували пам`ять загиблих Героїв, які, на превеликий жаль, і зараз щодня гинуть в Україні, а також загиблих Героїв Небесної сотні.

«Впевнений у тому, що цей турнір вчергове підкреслює те, що українці та люди з усього світу з повагою та шаною ставляться до тих людей, які віддають своє життя за волю та незалежність свого народу. Їх приклад стане стимулом для нас, щоб зробити все, аби наша держава процвітала та мала гідне майбутнє», - звернувся до присутніх перший заступник міського голови Святослав Кравчук.

Також він передав вітання від міського голови Миколи Романюка та висловив вдячність гостям нашого міста, які виявили бажання взяти участь у шаховому турнірі.

Особливі слова вдячності за популяризацію цього виду спорту на теренах нашого міста та області звучали почесному голові Волинської шахової федерації Володимиру Вдовенку. Йому вручили подяку комітету по фізичній культурі та спорту міської ради.

Під мелодію скрипки гості та усі присутні заспівали Державний Гімн України.



Опісля майстер спорту України міжнародного класу з шахів Василь Неділько та кандидат в майстри спорту України з шахів Олена Васіна вирушили покласти квіти до могили Героя Небесної сотні Василя Мойсея.



Від імені Луцької міської ради та депутатського корпусу привітав присутніх секретар міської ради Сергій Григоренко. «В кожної нації є свої герої. Небесна сотня – це люди, які загинули декілька місяців тому, тому ця рана для нас дуже болюча. Проведення турніру, присвяченого пам’яті цим героям, є найкращим вшануванням їх подвигу», - зазначив він й побажав учасникам заходу міцного здоров’я, успіху, спортивних та життєвих перемог.

Також Сергій Григоренко вручив подяку колективу та директору бібліотеки Людмилі Стасюк, які допомогли в організації заходу.

Опісля учасники фестивалю розпочали змагання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Шахiст Показати IP 25 Липня 2014 23:54
Привiт учасникам вiд Ломберга хто пам`ятае )

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus