USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Її життя – сцена…»: вечір-портрет волинської актриси

11 Вересня 2014 18:51
Вечір-портрет, приурочений 90–ій річниці від дня народження Марії Клименко, відбувся у Волинському краєзнавчому музеї. Про це повідомили у прес-службі музею.

Так, 10 вересня відбувся вечір-портрет «Її життя – сцена…», приурочений 90–ій річниці від дня народження актриси Волинського обласного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка, народної артистки України Марії Миколаївни Клименко (1924 – 2000), з циклу «Відомі жінки Волині».

У проведенні заходу взяли участь:

- Людмила Приходько, народна артистка України, кавалер ордена княгині Ольги ІІІ ступеня, актриса Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка;

- Олександр Пуц, заслужений артист України, актор Волинського обласного академічного музично-драматичного театру імені Т. Г. Шевченка;

- Лариса Гриб, провідний науковий співробітник музею та інші численні гості.

З нагоди пам’ятної дати, працівниками відділу науково-освітньої роботи, підготовлено фотовиставку «ЇЇ життя – сцена…». Світлини виставки розповідають про творчий шлях талановитої акторки.

Захід відвідали шанувальники театру, учні режисерського факультету Волинського державного училища культури і мистецтв імені І.Ф.Стравінського та студенти Волинського технікуму національного університету харчових технологій.

Довідка:

Марія Миколаївна Клименко народилася 10 вересня 1924 року в Києві. У 1940 році разом із батьками виїхала на Західну Волинь. Під час Другої світової війни була вивезена на примусові роботи до Німеччини. В 1946 році повернулася до міста Луцька.

Працювала (1946–1959, 1969–1980) у Волинському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка. На сцені Волинського театру вона зіграла свої перші ролі: Таню з драми В. Собка «За другим фронтом», Катрю у п’єсі М. Старицького «Не судилось», Таню в одноіменній п'єсі О. Арбузова та інші.

У 1959–1969 рр. працювала у Тернопільському музично-драматичному театрі.

У 1979 році Указом Президії Верховної Ради Української РСР М.М.Клименко було присвоєно почесне звання народної артистки Української РСР. Померла Марія Клименко 2000 року в Києві. В цьому ж

році їй призначено Державну стипендію видатного діяча культури України.


М. М. Клименко понад усе любила театр, фанатично виконувала свою роботу, творила мистецьку славу Волині.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus